14 Jaar Only Friends

Only Friends 210 is deze keuzeDeze maand bestaat Only Friends alweer 14 jaar!

Onstaan
14 Jaar geleden richtte Dennis Gebbink Only Friends op, een sportclub voor kinderen met een beperking.
Aanleiding was zijn zoon Myron Gebbink, die het plezier in voetbal verloor, omdat hij aansluiting miste bij de reguliere voetbalclub. Dennis liet zich niet uit het veld slaan en startte vol vertrouwen met 8 voetballertjes een sportclub voor gehandicapte kinderen.

20 Sporten
Natuurlijk kon hij toen niet vermoeden dat deze kleine voetbalclub zou uitgroeien tot de geweldige sportclub van vandaag, waar maar liefst 600 kinderen en jongeren met een beperking of chronische ziekte onbeperkt kunnen sporten. Voor iedereen is er wel een geschikte sport te beoefenen, want er zijn op dit moment maar liefst 19 sporten en sport nummer 20 is in aantocht!

Thuis
Dit was uiteraard nooit gelukt zonder de hulp van de fantastische groep van 150 vrijwilligers en 50 stagiaires, die ieder sportief uurtje bij Only Friends tot een onvergetelijke ervaring maken voor kinderen en jongeren met een beperking.
Iedere sporter voelt zich thuis bij Only Friends en natuurlijk is dat ook te danken aan het prachtige sportcomplex waar Only Friends thuis is, het Ronald McDonald Centre.

Gong en 14
Vrijdag 14 februari 2014 mag Only Friends de beurs van Amsterdam op traditionele wijze openen, door op de beursgong te slaan.
Daarmee wordt het 14-jarig bestaan van Only Friends ingeluid. Only Friends doet dat ni
et alleen, maar samen met een van de trouwste ‘Friends’ van onze sportclub wiens symbolisch getal nummer 14 is…. namelijk de Johan Cruyff Foundation.

Disco
Daarnaast is er op vrijdag 14 februari een speciale Valentijns Disco voor de jongeren van Only Friends, waarvoor ter gelegenheid van het 14-jarig bestaan een DJ is ingehuurd.

2014: een bijzonder jaar voor Only Friends!

One comment

  • Martha de jong

    Mijn neef zit op only friends Dylan smits en hij geniet elke keer weer als hij mag gaan trainen of spelen dus super dat dit is opgericht voor deze kinderen dus vooral hier mee door gaan .
    Het is jammer dat niet zoveel ouders komen kijken naar hun kinderen want dat vinden ze het mooist als ik op visite kom en hij moet spelen ga ik altijd kijken dat moeten meer mensen doen.
    Het zijn meestal dezelfde mensen die komen kijken.
    Maar voor de rest Super en Dennis verdient een gouden stoel in de hemel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *