Waterlandse Golfclub steunt actief hun buren

Gonnie van den Bergh, een betrokken comité lid, van de Waterlandse Golfclub heeft in november een waarde cheque overhandigd aan Dennis Gebbink, oprichter en directeur van Sportclub Only Friends op het Ronald McDonald Centre Only Friends. Aanleiding voor de chequeoverhandiging was een ouder-kind wedstrijd, wat de golfclub op 9 september 2012 heeft georganiseerd op Golfbaan Waterland – Amsterdam, waarbij dit jaar de totale opbrengst ten gunste is gekomen van de sportclub, die sport aanbiedt aan kinderen en jongeren met een beperking.

Dichter bij huis

Eerdere jaren stond deze traditie in het teken van een goed doel, dat zich hoofdzakelijk richt op activiteiten in het buitenland. Dit jaar heeft de wedstrijdcommissies van de golfclub echter het idee geopperd om de wedstrijd te organiseren voor een goed doel, dat zich richt op activiteiten binnen Nederland. Dichter bij huis. De Waterlandse Golfclub heeft niet hier lang over hoeven na te denken. Hun keuze is namelijk direct gevallen op Stichting Ronald McDonald Centre Only Friends, oftewel hun buren.

Iedereen telt mee

De reden voor hun keuze heeft te maken met de uniekheid van de sportclub, aangezien zij zich volledig richten op het aanbieden van sport aan kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke handicap of met een chronische ziekte. Het feit dat iedereen bij Only Friends meetelt en het motto: ‘Je bent goed zoals je bent!’ essentieel is, spreekt Golfclub Waterland enorm aan.

De Zonnebloem Landsmeer

De vrijwilligersorganisatie De Zonnebloem in Landsmeer heeft het totale bedrag van deze sponsoractie flink omhoog gebracht. Toen zij op de hoogte werden gebracht van deze benefietwedstrijd, hebben zij spontaan een flink bedrag overhandigd aan de Waterlandse Golfclub voor sportclub Only Friends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *