Wat een geweldige kanjers hebben we toch bij Only Friends

Dat we bij Only Friends geweldige kanjers hebben dat weten we eigenlijk al een tijdje. De kinderen en jongeren helpen elkaar, zijn zorgzaam, sluiten vriendschappen en sporten met veel respect voor elkaar. Als er meer mensen zoals zij in de maatschappij zouden zijn, dan zag de wereld er veel mooier en vreedzamer uit.

Iedere dag zien we het bovenstaande gebeuren en ontstaan bij Only Friends. Kinderen en jongeren die ondanks hun beperking, of kunnen we niet beter zeggen door hun beperking, veel beter stil staan bij een ander en willen delen. Zo gebeurde er van de week iets fantastisch.

Sander BusSander Bus, een jongen die al jaren lid is van Only Friends, zat op Koningsdag al vroeg met zijn vader en moeder op een groot kleed op de vrijmarkt in Almere zijn oude speelgoed te verkopen. Hij zei op een gegeven moment tegen zijn vader “pap, ik wil graag het geld dat ik vandaag verdiend heb, aan Only Friends geven”.

Bij vader sprongen spontaan, en terecht, de tranen in zijn ogen en toen wij het hoorden, ook bij ons. Hoe mooi is dat? En het gaat er niet om of een bedrag hoog of laag is maar om het feit dat Sander het grootse gebaar toonde om het te geven aan zijn club, Only Friends! Super!

Donatie Sander Bus

Daags daarna overhandigde Sander na zijn voetbaltraining een mooie zelfgemaakte cheque aan Dennis. Niet alleen sprongen de tranen weer in de ogen van zijn aanwezige ouders maar ook bij vele aanwezigen gebeurde dat spontaan. En terecht! Nogmaals, een groots gebaar van Sander en de kinderen rond Sander en Dennis juichten hem toe.

Lieve Sander heel, heel erg bedankt, kanjer!