Wat een geweldig weekend weer voor Only Friends

Only Friends maakt van alles mee. Hou leuk is dat?!

Afgelopen weekend begon al op vrijdag met het vertrek van onze sporters naar de Special Olympics. Opgewekt maar ook een beetje licht gespannen gingen onze toppers naar het oosten van het land. Als we het over onze toppers hebben dan hebben we het in dit geval over handballers, fietsers en atleten.

In de vroege ochtend van de vrijdag reden er al busjes naar de buren: Golfbaan Waterland. Op deze mooie golfbaan werd later op de dag het Only Friends Golftoernooi gehouden en is een fondsenwervend evenement. Alle 84 (!) deelnemers hebben volgens hun zegge een prachtige dag gehad met als winnaar van het toernooi VHC Jongens; tevens trouw leverancier van het Friendship Sports Centre. Langs deze weg nogmaals dank aan alle flights, lootjeskopers en vrijwilligers.

Terug naar de Special Olympics. Ook in Twente schitterend weer, volop gezelligheid en sportiviteit. Wat zouden de prof-voetballers hier nog een hoop van kunnen leren.

Onze toppers deden op tal van onderdelen mee met atletiek, handbal en fietsen. En menig prijs werd in de wacht gesleept; karren vrachten vol maar laten we eerlijk zijn. Iedereen is tijdens de Special Olympics een winnaar!

Ook s avonds in de tenten was het een hoop schik en weinig slapen maar dat deerde onze sporters niet. De volgende ochtend stonden ze weer fris en fruitig aan de start.

Op zaterdag konden onze kinderen zich ook inschrijven bij Stichting Hoogvliegers. Deze geweldige stichting laat kinderen met een beperking of ziekte meevliegen (zelfs zelf sturen als het kan) in kleine mooie vliegtuigen en dit keer was het vanaf vliegveld Hilversum. Met recht wordt dit een veld genoemd want de start- en landingsbanen zijn nog van gras.

De gehele dag werd omlijst door aanwezige piloten en stewardessen van KLM, de politie-helikopter, Star Wars figuren, eten/drinken, douane en rijden in open auto’s en een klassieke Amerikaanse politiewagen. Fantastisch en dank aan Hoogvliegers dat onze kinderen mee mochten doen!

Olivier in het vliegtuig

Op zondag, want we zijn er nog niet, hield onze Darts-afdeling voor de eerste keer een heus Darts-toernooi in Café De Schot. Ook daar was het gejuich niet van de lucht en spatte het plezier er aan alle kanten af. Ook voor het eerst in hun leven werd er een (alcohol vrij) biertje en cocktailtje gedronken. want dat hoort bij Darts.

Wat was dit weer een geweldig weekend voor onze kanjers en nogmaals willen we iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt!