Volop blijdschap en sportiviteit bij Ajax Foundation G-dag

De jaarlijkse Ajax Foundation G-dag is uitmuntend verlopen. De gehele woensdagmiddag stond op het sportcomplex van Only Friends in het teken van sport en spel. Met spelers van Ajax 1, Jong Ajax en de Ajax Vrouwen werd het in combinatie met de deelnemers en alle vrijwilligers een gedenkwaardige dag. 

Toppers

Het weer zat dit jaar goed mee en in de buitenlucht stonden diverse uitdagende activiteiten opgesteld. De opening werd verzorgd door Heini Otto die betrokkenen van de Ajax Foundation aan het woord liet. De Foundation maakt zich al jaren sterk voor projecten op het gebied van sport en gezondheid, sociale integratie en educatie. De kersverse ambassadeur, John Heitinga, genoot zichtbaar van de vreugde die overheerste op het terrein. ,,De dag staat in het teken van de kinderen. Het zijn allemaal winnaars.”

Na het startschot gingen de 600 deelnemers aan de slag. Jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking konden naar hartenlust sporten en actief bezig zijn. Ze konden bijvoorbeeld tennissen tegen Davy Klaassen, basketballen met Bertrand Traoré en kickboksen met Lasse Schöne. Tussendoor was er uiteraard voldoende tijd voor persoonlijke momenten met de Ajacieden.
De hele middag werden er handtekeningen gezet, selfies gemaakt, high fives uitgedeeld en er werd zelfs gedept. Hoe cool is dat!

Sander Bus en Anouk Hoogendijk gingen spontaan deppen

Voetballen met Davy Klaassen. Hoe gaaf is dat?

Voetbal voerde toch wel de boventoon. Op de wedstrijdveldjes holden de sportievelingen achter elke bal aan, daarbij aangemoedigd door betrokkenen en vrijwilligers. Maar ook in de overdekte sporthal kon er volop gesport worden. Het welbekende rolstoelbasketbal was weer een succesnummer. Vlakbij de ingang van de hal gingen de heupen los op diverse dansnummers. Heini Otto struinde over het terrein als reporter om iedereen even aan het woord te laten. ,,Dit is waar je het allemaal voor doet”, sprak een glunderende Matthijs de Ligt in zijn microfoon.
Rond 17:00 verzamelde iedereen bij het startpunt voor de afsluiting. Het clublied klonk nog eenmaal door de speakers. Vervolgens werd er een laatste groepsfoto gemaakt. Daarna trokken de selecties opgetogen weer met de bus huiswaarts. De deelnemers bleven met een grote glimlach en een waardevolle herinnering achter.

Jonge talenten genieten