Mooi interview met ambassadrice Esther Schouten

Esther Schouten groeide op in het Noord-Hollandse dorpje Wognum. Na het beoefenen van vele verschillende sporten, begon ze in 1994 met kickboksen bij Sokudo Gym in Hoorn. Al na één jaar stond ze voor het eerst in de ring en versloeg ze iedere tegenstander die het tegen haar op durfde te nemen.

Esther Schouten

Bij gebrek aan waardige tegenstanders besloot Esther in 1996 om naast kickboksen ook te gaan boksen. Na een bloedstollende partij in Wenen had ze zichzelf op de kaart gezet en al snel volgde het eerste titelgevecht. In 2001 werd Esther voor het eerst Europees kampioen en een jaar later zette ze de wereldtitel op haar naam.

Nadat Esther maar liefst driemaal haar wereldtitel had verdedigd, kwam in 2006 een einde aan haar ‘winning streak’. Tot ieders onsteltenis verloor ze in Australië een wereldtitelgevecht. Ze had keihard getraind maar was verre van fit op het ‘moment suprème’. Na vijf maanden van onderzoek en veel ziekenhuisbezoek bleek uiteindelijk in 2007 dat Esther leed aan lymfeklierkanker. Haar gevecht ging vanaf dat moment niet meer om een titel, maar om leven of dood.

Na een periode van zware chemokuren en bestralingen had Esther nog maar één doel voor ogen: ze wilde weer de boksring in! In 2009 maakte ze haar droom waar en werd opnieuw wereldkampioen.

Esther is een absolute kanjer en wij zij trots op haar en op het feit dat ze ambassadrice van Only Friends wil zijn! Een mooi interview met Esther is te lezen op de site van VNO-NCW.