Voetballers Only Friends spelen vanaf komend seizoen in Ajax-tenue

Ajax en Only Friends hebben vandaag op het Friendship Sports Centre, de mooie thuisbasis van onze club, hun handtekeningen gezet onder een meerjarige samenwerkingsovereenkomst.

Ajax/OF

Only Friends voetballers met onze Dennis en Edwin van der Sar

Belangrijk en meest opvallende onderdeel van de overeenkomst is dat de voetbalteams van Only Friends vanaf komend seizoen (2017-2018) hun wedstrijden in het officiële Ajax-tenue, met het logo van Only Friends op de mouw, gaan spelen.

De ondertekening door Edwin van der Sar en onze Dennis, vond plaats in aanwezigheid van een grote groep jeugdvoetballers die door ons waren uitgenodigd zonder dat ze exact wisten wat er precies ging gebeuren. Bij binnenkomst in het clubhuis werd mede door de aanwezigheid van Edwin van der Sar en tal van Ajax-attributen al snel duidelijk dat er deze middag iets bijzonders op het programma zou staan. Maar dat ze vanaf volgend seizoen als echte Ajacieden het veld op mogen, dat hadden ze zeker niet verwacht en was dan ook een grote verrassing. Het nieuws werd dan ook door onze voetballers met groot gejuich ontvangen.

Ajax/OF

Ondertekening contract Ajax en Only Friends

Onze Dennis, oprichter van Only Friends en grondlegger van het Friendship Sports Centre, zette zijn handtekening onder het contract met de woorden: “We hebben al jaren een goede relatie met Ajax en de Ajax-Foundation. Bovendien hebben we al vele mooie projecten samen gedaan, zoals de G-dag welke we ieder jaar op ons sportpark organiseren in aanwezigheid van o.a. de gehele Ajax-selectie. Dat wij komend seizoen in het Ajax-tenue mogen voetballen, daarmee gaat een lang gekoesterde wens van mijzelf maar ook van onze 250 voetballers in vervulling. Als vader, Amsterdammer en Ajacied ben ik enorm trots dat we deze overeenkomst vandaag met Ajax mogen ondertekenen. Only Friends blijft een zelfstandige organisatie. De samenwerking zal onze spelers maar ook onze sportclub in zijn geheel, veel goeds doen”.

Edwin van de Sar, algemeen directeur van Ajax: “Only Friends en Ajax hebben al vele jaren bewezen samen mooie activiteiten te kunnen organiseren voor de voetballers en sporters met een beperking. Dat we nu door middel van deze overeenkomst ook nog hun wens van voetballen in een Ajax-tenue kunnen vervullen is natuurlijk fantastisch. De overeenkomst bevat nog meer, zogeheten, activatiemogelijkheden voor Only Friends. Daarmee hopen we dat ze als sportclub verder kunnen doorgroeien en daardoor nog meer kinderen en jongeren met een beperking de weg naar Only Friends weten te vinden. Onze trouwe partners ABN AMRO en Adidas zijn bij de realisatie van de samenwerking zeer betrokken geweest en ik wel hen via deze weg dan ook bedanken voor hun bijdrage”.

Na de ondertekening bleef het nog heel lang gezellig in het clubhuis van Only Friends!