Ronald McDonald Centre is vandaag 5 jaar

“De tijd gaat snel”, horen we vaak mensen zeggen en dat zeiden wij onlangs ook. Het is alweer 5 jaar geleden (8 november 2010) dat het Ronald McDonald Centre officieel werd geopend.

Dennis, Marco, Myron en prinses Marilène

Dennis, Marco, Myron, prinses Marilène en de kids waar het allemaal om draait

Nadat Dennis (Gebbink) 15 jaar geleden Only Friends had opgericht, groeiden en bloeiden wij al snel en ontstond de droom bij Dennis om voor de kinderen en jongeren met een beperking een eigen sportcomplex te hebben waar zij veilig en vertrouwd zouden kunnen sporten. Van Stadsdeelraad Noord (Gemeente Amsterdam) kreeg hij de grond in erfpacht en tekende een veldje, sporthalletje en kantinetje. De nadruk ligt inderdaad op -je.

Dennis kwam in contact met het mooie Ronald McDonald Kinderfonds en de toenmalig directeur Pascal Rijnders vond de droom van Dennis een pracht idee. “Naast de huizen en vakantieparken, gaat het sportcentrum voor kinderen met een beperking, een nieuwe loot worden aan de boom van het Kinderfonds. Dit moet dan een mooi vervolg krijgen elders in Nederland en ook daarbuiten”: zei Pascal Rijnders enthousiast.

De krachten werden gebundeld en zo verrees, met hulp van vele sponsoren, een fantastisch en, in alle opzichten, uniek sportcentrum voor kinderen en jongeren met een beperking. De droom van Dennis was gerealiseerd en in het echt veel groter en mooier dan hij ooit had kunnen voorstellen.

Op maandag 8 november 2010 was het dan zover; de officiële opening van het Ronald McDonald Centre, het sportcentrum voor kinderen en jongeren met een beperking en de thuisbasis van Only Friends.

Prinses Marilène, Marco van Basten (ambassadeur van Only Friends) en de zoon van Dennis, met wie het allemaal begon, Myron Gebbink verrichtten de openingshandeling. Omringd door vele kinderen werden honderden ballonnen opgelaten. Wat een feest! De kinderen, ouders, vrienden en familie keken hun ogen uit toen ze het sportcentrum in het echt zagen. Tranen rolden van blijdschap over hun wangen. A dream came true!

Langs deze weg feliciteren we iedereen, die in het verleden en heden een steen hebben bijgedragen en nog steeds bijdragen aan dit unieke sportcomplex, met het 5-jarig bestaan. We zijn jullie tot de dag van vandaag eeuwig dankbaar en hopen dat de komende 100 jaar te kunnen blijven zeggen! Dank, dank en nogmaals dank!

Oprichter Dennis met zoon Myron

Oprichter Dennis met zoon Myron