Open dag Johan Cruyff Foundation

foto dennis 2

11 September vond alweer de 13e Open dag plaats van de Cruyff Foundation in het Olympisch Stadion. Natuurlijk was Only Friends erbij.

De leukste dag van het jaar
De Open Dag van de Johan Cruyff Foundation is altijd een druk bezochte dag. Kinderen uit heel Nederland komen met vriendjes, met hun ouders, met een vereniging of club naar deze, door kinderen zelf zo genoemd, ‘leukste dag van het jaar’.

Na een drijfnatte dinsdag bleken de weergoden de Cruyff Foundation goed gestemd, want het bleef het grootste deel van de middag zonnig en droog, perfect weer om te sporten, dansen en bewegen!

De blije gezichtjes spraken boekdelen, de kinderen hadden pret, veel pret en de sportieve prestaties lagen op hoog niveau. Wat een mooi gezicht weer om alle kinderen met en zonder beperking samen te zien genieten van al die mooie sporten.

Gezond sporten
Only Friends was er natuurlijk ook met voetbal, kickboksen en handbal en onze Streetdancelerares Denise Dingsdag gaf samen met haar vrijwilligers en stagiaires een spetterend optreden. Ook andere organisaties en verenigingen waren volop vertegenwoordigd met sporten als schermen, rolstoelbasketbal, judo, klimmen, paardrijden, golf, zitvolleybal, fitness en fietsen. Daarnaast konden de kinderen zelf een supergezonde smoothie maken van heerlijke aardbeien, bramen en meloen. Kortom, geen moment om je te vervelen!

Sportief
Na de spektaculaire opening was er een optreden van winnaar van Junior Eurovisie Songfestival Ralf Mackenbach. Bekende Nederlanders en Bekende Sporters als Fouradi, Humberto Tan, Thomas Acda, meervoudig kickbokskampioen Ernesto Hoost, Olympisch goud winnares Marlou van Rhijn en freestyler Soufiane Touzani lieten  zich van hun sportiefste kant zien, zij sportten mee met de kinderen en lieten zich bereidwillig meermalen fotograferen.

Johan Cruijff stond te stralen tussen ‘zijn’ kinderen en genoot zichtbaar van weer een geslaagde Open Dag van zijn Foundation. Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *