Onze Marie van Only Friends speelt hoofdrol in afstudeerfilm

In het kader van het afstuderen aan de Amsterdam Film School heeft Minka van Arnhem een korte fictie film geschreven en geregisseerd genaamd: Ridder Marie. En Marie is onze Marie. Hoe leuk is dat?

Poster gemaakt door Patrick Klein Meuleman

In Ridder Marie leert Marie (10) voor zichzelf opkomen tegen een pestende buurjongen. De film gaat over pesten, weerbaarheid en vriendschap. Het bijzondere aan deze film is dat de hoofdrol wordt gespeeld door onze 9-jarige Marie, een meisje met het Syndroom van Down. Marie zit op een reguliere basisschool en zit op atletiek bij Only Friends.

Zij had tot nu toe geen acteerervaring, maar al snel bleek bij de audities dat ze talent heeft voor acteren en goed korte opdrachten van een regisseur kan opvolgen. Tijdens de opnames was te zien dat Marie veel plezier heeft in acteren en maar al te graag iedereen wil helpen op de filmset. Ze wilde het geluid checken, zelf ook filmen en speelde af en toe ook opnameleider. Het was een geweldige ervaring om Marie zo te zien stralen op een filmset!

Ridder Marie wordt op zondag 23 juni om 11.00-12.00 uur vertoond op het witte doek in Filmtheater Kriterion, in Amsterdam. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar voor €3,50, dus wees er snel bij als je Ridder Marie graag wilt zien. Een aantal acteurs en crewleden zullen aanwezig zijn voor vragen na afloop van de vertoning van de film. Stuur een e-mail naar: mva.films@hotmail.com met een aanvraag voor tickets.

Marie, we zijn trots op je!