Only Friends tekent Convenant ‘Samen werken aan Sportiviteit & Respect’

Foto Ondertekening convenant sportiviteit

Vrijdag 7 december heeft oprichter van Only Friends Dennis Gebbink een convenant ondertekend van de Gemeente Amsterdam, de KNVB en Amsterdamse voetbalverenigingen. Dit convenant werd op verzoek van de Amsterdamse verenigingen zelf opgesteld en is bedoeld om goed en sportief gedrag op sportvelden te bevorderen.

Het blijkt dat er grote behoefte is onder de verenigingen aan dit initiatief, want van de 65 Amsterdamse voetbalverenigingen hebben maar liefst 49 verenigingen het convenant inmiddels ondertekend.

Voor 1 januari 2012 ontvangen alle deelnemende clubs een uitvoeringsplan waarmee zij aan de slag kunnen gaan. De drie belangrijkste punten zijn: gezamenlijke gedragsregels; het melden van alle vormen van ongewenst gedrag en inzet van de vereniging op preventie. In het uitvoeringsplan is ook aandacht voor opleidingen en workshops.

De gemeente Amsterdam, de KNVB en de deelnemende verenigingen zijn blij met het convenant, maar pas echt tevreden als alle 65 verenigingen het ondertekend hebben. Only Friends heeft als sportieve vereniging een goede voorzet gegeven.

Op de foto Marc Nipius, projectleider Amsterdams Voetbalverdrag van de KNVB samen met Dennis Gebbink, die het bord ondertekent waar alle 49 verenigingen hun handtekening hebben geplaatst om het convenant te ondersteunen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *