Only Friends ontvangt cheque uit handen van Danny Blind

Afgelopen zondag werd Dennis (Gebbink) oprichter van Only Friends gevraagd om na de nieuwjaarsreceptie (zie een eerder bericht daarover) langs te komen in de Stadsschouwburg op het Leidseplein. Aldaar was namelijk de bekendmaking van de Amsterdammer van ’t Jaar. Een mooi jaarlijks initiatief van het Parool.

Amsterdammer vh jaar 2014Dennis vroeg zich in alle eerlijkheid wel af waarom hij langs moest komen;immers hij was al een keer Amsterdammer van ’t Jaar en dat kan je niet voor een 2e keer worden. Wat had het “Amsterdammer van ’t Jaar”-event dan voor hem in petto?

Op het podium van een volgepakte schouwburg werd het al snel duidelijk. Niemand minder dan Sophie Hilbrand kondigde Danny Blind aan. “Wie kent hem niet?”, zouden we willen zeggen. Eén van de groep van echte Ajacieden met vele prijzen op zijn naam en beoogd bondscoach. Danny vertelde dat hij vereerd was met de uitnodiging om een goed doel/initiatief in het zonnetje te zetten. Als een volleerd spreekstalmeester hield hij een warm betoog over het initiatief van onze Dennis en Only Friends. Opmerkelijk was het hoeveel hij wist over ons en met welke passie en respect hij dit het publiek meldde. Uiteindelijk nodigde hij Dennis onder een immens applaus van het publiek uit op het podium en overhandigde hij een cheque van €1000,00 als compliment, ondersteuning en stimulans voor Only Friends.

Na afloop wilden veel mensen en kinderen met Dennis op de foto en moest hij menig handtekening zetten. Ook burgemeester Eberhard van der Laan kwam naar onze Dennis toe en gaf hem een welgemeende knuffel.