Only Friends 15 jaar geleden begonnen met Myron Gebbink

Binnenkort (februari) bestaat Only Friends alweer 15 jaar en het is het ooit begonnen met/door de zoon van onze oprichter; Myron Gebbink.

Dennis en MyronMyron voelde zich in 2000 niet meer thuis bij een reguliere voetbalclub en wilde stoppen met voetballen. Voor Dennis (zijn vader) was dit de reden om Only Friends op te richten en  te gaan sporten met kinderen met een beperking. Want wat voor Myron gold, gold ook voor vele andere kinderen. Geen plek bij een reguliere sportclub.

Inmiddels kennen we het succesverhaal van Only Friends. Uitgegroeid van 8 jongens voetballend op het veld van AFC tot meer dan 600 kinderen, 22 sporten, 150 vrijwilligers, 15 stagiaires en hun eigen sportcentrum (Ronald McDonald Centre).

Ook met Myron is het over de jaren erg goed gegaan en is hij al weer jaren speler van het Paralympisch Nederlands Elftal (voetbal). Onlangs werd hij geïnterviewd door studenten International Media van de NHTV in Breda. Bart de Graaf, Josephine van Erve, Celine Poulussen, Meike Ondersteijn en Evelien van der Zwaan. Zij maakten een mooi filmpje van dit interview waarin Myron ons vertelt over Only Friends.

Met dank aan de studenten publiceren we hier graag het filmpje.