Only Friends Honkbal gestart met clinic

Foto Only Friends Honkbal

Het is kwart over tien zondag 29 mei, als de eerste speler aan komt huppelen. Hij heeft er zichtbaar zin in. Net als wij: Lindy, Wilma, Marieke en Jan. Als er om half 11 zes honkballers zijn, beginnen we met het aantrekken van de handschoen. Dat is nog niet zo eenvoudig, maar met wat hulp krijgt iedereen de handschoen aan. Na een korte warming-up wordt het onderhands vangen geoefend. Daarna het fielden (het stoppen van een gerolde bal). En als dat goed gaat, wordt er voorzichtig overgegooid. Ook wordt het slaan van het statief doorgenomen. Dan is het tijd om wat wedstrijdvormen te doen.

Aan het eind van het uur spelen we al een wedstrijdje met slaan van het statief. Als het eerste uur honkbaltraining erop zit gaan zes spelers voldaan naar huis. Zo te zien hebben ze het erg naar hun zin gehad. En ook wij van de leiding waren heel tevreden met deze eerste kennismakingsles.

Inmiddels is op 9 juni de eerste officiële honkbaltraining van start gegaan met meteen al 12 spelers!!  De trainingen worden op de donderdagen van 18.00 uur tot 19.00 uur gegeven op het Ronald McDOnald Centre in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *