Only Friends Golf toernooi weer fantastisch en bere-gezellig

Vrijdag 14 juni was het weer zover. De, inmiddels, 7e editie van het Only Friends Golf toernooi: één van de fondsenwervende events die wij houden om zodoende geld binnen te krijgen om daar de sportactiviteiten van de kinderen mee te financieren.

Het toernooi was dit jaar meer dan uitverkocht en maar liefst 22 flights gingen de baan in. Naast het verkopen van de flights (zo heet een groepje van 4 mensen die met elkaar golfen), komen er ook zaken om de hoek kijken als het laten sponsoren van de prijzen en loterij-items, het verzorgen van de catering, het regelen van goody bags en de samenwerking met de golfbaan zelf. De golfbaan is overigens al die jaren Golfbaan Waterland Amsterdam, onze buren, en een fantastische partner.

Zo rond de klok van 10.30 uur kwamen de eerste golfers het clubhuis van Waterland binnen (deze editie verzamelden we daar vanwege positieve drukte op ons eigen Friendship Sports Centre) en kregen ze een indrukwekkende presentatie van Dennis (Gebbink), onze oprichter. Om 12.00 uur vond het startschot plaats en sloegen de flights hun balletjes af.

Tijdens de 18 holes werden de golfers verrast en verwend met heerlijke baancatering in de vorm van zelfgemaakte loempia’s, overheerlijke gehaktballetjes, wraps en fruitsalade. Dit in combinatie met bubbels, water en vruchtensap en dan hebben we de haringkar met corenwijn nog niet eens genoemd.
Het weer werkte dit keer weer enorm mee en de gezelligheid zorgde toch al voor een enorm goede sfeer. Iedereen kwam moe maar zeer voldaan rond 16.30 uur in het clubhuis van de golfbaan en ging aan het koude bier met bitterballen. Ondertussen werden er lootjes verkocht voor mooie prijzen en ging de BBQ aan. Tijdens de heerlijke BBQ vond de trekking plaats van de loterij door onze eigen Mark (Bak) en werden de prijzen van het golftoernooi uitgereikt. Alles onder veel jolijt en in grote vriendschap en gezelligheid.

De winnaar van de 7e editie van het Only Friends Golftoernooi is de flight van Interro Recherche Diensten uit Eindhoven van onze goede vriend (en oprichter van Only Friends Eindhoven), John Warrink. Naast deze winnaar voelen wij, als Only Friends, ons ook een winnaar met de opbrengst van bijna 30 duizend euro’s! Hoe cool is dat?!

De winnende flight van Interro Recherche Diensten

Wij bedanken alle flight- en lootjes kopers maar ook de vele sponsoren als NH Schiller, Waldorf AstoriaKappe International, Golfbaan Waterland Amsterdam, Tenson, VHC JongensAmstel Hotel, Grand Cafe Amstel Hoeck,Ziggo en Smaaqt

Tot slot wederom een mooie quote van een deelnemer: “Dit is en blijft het mooiste golftoernooi van het jaar en volgend jaar zijn we er weer graag bij!” Daarna voegde hij de daad bij het woord om zich, net als vele anderen, alvast met een flight in te schrijven voor het toernooi van volgend jaar.

Noteer alvast maar: vrijdag 12 juni 2020, het 8e Only Friends Golftoernooi!