Only Friends duikers go Brayka Bay in Egypte

Onlangs zijn 6 Only Friends duikers met 5 begeleiders naar Egypte geweest om te duiken in de Rode Zee; hoe cool is dat?

Duiken in EgypteOnly Friends heeft sinds de opening van haar prachtige sportcomplex (inmiddels al weer 5 jaar geleden) ook een afdeling Duiken. Normaliter wordt er gedoken in het zwembad maar inmiddels hebben de wat ervaren duikkinderen ook al gedoken in de Vinkeveense Plassen en aldaar hun brevet “Open Water Diver” van de International Association for Handicapped Divers gehaald. Een volgende stap is voor een duiker dan de mooie wateren van bijvoorbeeld Egypte.

En zo gingen 6 kinderen en 5 begeleiders vanaf Schiphol op reis naar Egypte en wel naar Brayka Bay, net ten noorden van de stad Marsa Alam aan de wereldberoemde Rode Zee. Zij vertoefden daar op een schitterend resort (laat dat maar aan de Egyptenaren over) en maakten 2 duiken per dag van zo’n 60 à 70 minuten.Duiken in Egypte

Zij genoten van het mooie koraal en de prachtig gekleurde vissen van klein tot heeeeel groot. De duikers liepen zo het strand af de zee in en hebben zich later ook vanuit een Zodiac (een stoere rubberboot met grote motoren) verder op zee laten droppen. Zo konden zij zich laten meevoeren met de stroming langs de diverse schitterende koraalriffen. Dichtbij zagen ze schildpadden en iets verder af de dolfijnen.

Al met al een perfecte en fantastische duikervaring!Duiken in Egypte