Geweldig nieuws voor de Older Friends!

Only Friends groeit en bloeit! De sportclub blijft uitbreiden in sporten, evenementen en de aanwas van leden. Maar ook de koers die in 2014 is ingezet om nog meer voor de maatschappij te betekenen is zeer succesvol! Friends in Shape (obesitasprogramma) gaat uitbreiden en ons jongste initiatief Friends at Home (opvang voor onze sporters) is afgelopen week begonnen.

Older FriendsEn natuurlijk Older Friends! Na een start met 10 ouderen op 20 juni 2014 sport er nu een groep van 30 zeer enthousiaste en fanatieke ouderen met heel veel plezier. En ook hier ontvangen we gestaag nieuwe leden.

Elke vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur zijn deze kanjers volop in beweging. Er wordt gestart met een centrale warming-up. Hier komen de eerste zweetdruppels al te voorschijn.Het hele lichaam wordt ‘aangepakt’ en eindigen we de warming-up met heuse kickbokstechnieken. Geweldig om te zien! Oma en opa’s die een links-rechts combinatie afronden met een lowkick. Dolle pret!!Older Friends

Daarna wordt de groep gesplitst in 3-en en worden de circuits fitness, coördinatie en een balspel afgewerkt. Maar ook wordt er hoog boven de grond geschommeld, loop je over evenwichtsbalken en worden hersenen getraind door Fit-light.

Elke 2e vrijdag van de maand worden er banen getrokken of werk je aan de conditie met Aquajogging in ons prachtige zwembad.

Samen zijn is het motto wat wij allemaal op de Older Friends t-shirts hebben staan. Het plezier, de gezelligheid, de saamhorigheid is keer op keer hartverwarmend. Zo zie je prachtige dingen ontstaan als harmonie, respect en vriendschap tussen de groep jonge stagiaires en ouderen. Steevast wordt het nummer Samen Zijn van Paul de Leeuw opgezet en wordt de training afgesloten met een dansje en natuurlijk onze afgroet.Older Friends

Inmiddels is dan in ons clubhuis de koffietafel klaargezet met vaak wat lekkers en één keer in de maand prachtige verse fruitsalades. Ook aan de vitamines wordt gedacht

Erop uit met elkaar zorgt voor een heerlijke afwisseling en is voor velen een belevenis. Zo hebben we golf clinics gedaan, zijn de ouderen te gast geweest op het Kerstdiner tussen de kinderen van Only Friends, heeft Sinterklaas ons verrast door mee te trainen en als cadeau 2 zangers van het bekende Amsterdams Jordanese Zwanenkoor mee te nemen.

Geweldig van nieuws hebben wij mogen ontvangen van de Riki stichting. De oprichter meneer Strating heeft deze stichting vernoemd naar zijn lieve en zorgzame moeder.logo Riki

De Riki stichting helpt en bekommert zich om kwetsbare groepen. Only Friends ervaart dit al heel lang! Ook ouderen draagt de Riki stichting een enorm groot en liefdevol hart toe. Wij zijn dan ook zo enorm dankbaar dat deze prachtige stichting de afdeling Older Friends adopteert. De komende 3 jaar kunnen wij onbezorgd de toekomst in en ons prachtige werk met heel veel liefde voortzetten! Deze prachtige boodschap heb ik afgelopen vrijdag mogen vertellen aan de Older Friends. Groot applaus, blijdschap, ontroering en een enorme dankbaarheid vulde de sporthal! Riki Stichting dank dank dank!