Only Friends bij Edwin Evers Radio 538

Radio 538 (uit te spreken als ‘radio-vijf-drie-acht’) is een commerciële radiozender in Nederland die sinds 11 december 1992 uitzendt en zich richt tot volwassenen tussen de 20 en 49 jaar die een voorkeur hebben voor pop-, rock-, dance- en r&b-muziek.

Edwin Evers 4Radio 538 is een initiatief van een aantal voormalige diskjockeys van de Veronica Omroep Organisatie onder leiding van Lex Harding. 538 verwijst naar de golflengte waarop Veronica in de jaren zeventig uitzond vanaf zee (538 meter op de middengolf).

Met dank aan Interro Recherchediensten van John Warrink, Special Friend van Only Friends, werd voor de veiling van onze Benefit Night het item “bezoek aan de radiostudio van 538 tijdens Evers staat op” ter beschikking gesteld. De heer Henk Hooiberg, voormalig aannemer uit Landsmeer, bood het meest en samen met zijn vriendin Mary en onze Dennis (Gebbink) werd vanochtend heel vroeg de rit naar Hilversum gemaakt. En niet voor niets.

Edwin Evers 3Een geweldige en gezellige ochtend voltrok zich in de radiostudio. Op het vroege tijdstip van 06.30 uur was Jan Smit al aanwezig en zijn stem aan het inzingen. Nadat dit gebeurd was zong Jan het schitterende “Eindelijk Kerstmis” en met Jeroen van der Boom, de 3 J’s, Ramon Beuk en The Kik in de O Dennenband  het mooie “Kerst Overal”(inmiddels de nummer 1 bij iTunes). Later was er nog de Zangmixshow met een improviserende Jan Smit, kwamen Charly Lownoise en Mental Theo, de laatst genoemde, met zijn vrouw Maycke Jansen langs. Maycke zong live het aangepaste “Stars”. Tot slot bracht Peter Heerschop het Jaaroverzicht 2015 van “Lieve Marianne” onder grote hilariteit ten gehore.Edwin Evers 2

Maar…Evers staat op wordt met name natuurlijk gemaakt door Edwin Evers, zijn side-kicks Rick Romijn, Niels van Baarlen en nieuwslezer Henk Blok. Wat een gave gasten!, die heel relaxed maar buitengewoon professioneel dit populaire radio-programma dagelijks in elkaar draaien. Mannen, dank voor de gezellige ochtend!

Edwin Evers

Edwin Evers (Radio 538) met onze Dennis

Tot slot heeft onze Dennis het prachtige boek van “15 jaar Only Friends” uitgedeeld aan hen en Jan Smit en na afloop tijdens een bak koffie verteld over onze prachtige club.