Nieuwe gebruikers in het zwembad van het Ronald McDonald Centre Only Friends

zwemmers van Het YIn het kader van de renovatie van het Florapark is het stadsdeel Amsterdam Noord op zoek gegaan naar een geschikt tijdelijk onderkomen voor haar zwemverenigingen.

Twee partijen vinden elkaar

Naar aanleiding van de gesprekken tussen het Stadsdeel en het Ronald McDonald Centre Only Friends, kwam men tot vruchtbare afspraken die geresulteerd hebben in een win-win situatie voor de betrokken partijen. Enerzijds kunnen de verenigingen gebruik maken van een zwembad binnen hetzelfde stadsdeel, anderzijds ontvangt het Centre graag gebruikers voor het zwembad. Naast de verenigingen van het Floraparkbad maken ook de Politieschool en twee duikverenigingen sinds augustus dit jaar dankbaar gebruik van ons zwembad.

Schoolzwemmen

Na een succesvol eerste jaar voor het speciaal onderwijs, maakt ook dit jaar het DMO weer het A-B-C schoolzwemmen mogelijk voor de leerlingen van de Kingmaschool uit Amsterdam Noord.

Betrokkenheid

De gebruikers zijn allen erg onder de indruk van het zwembad en zullen ieder op een eigen wijze creatief meedenken over een aandeel in de mogelijke ontwikkeling / profilering van het gehandicapten zwemmen.

De komst van deze nieuwe gebruikers zorgt –naast de huidige sporters met en zonder beperking- voor een vrijwel volledige vulling van het zwembad in het Ronald McDonald Centre Only Friends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *