Met de ouders handballen. Hoe leuk is dat?

Sinds de oprichting van Only Friends op 9 februari 2000, behoort Handbal tot één van de eerste sporten (nu één van de 30) en wordt nog volop bedreven. Zo vlak voor de zomerstop werd besloten om de ouders van de kinderen en jongeren een keer mee te laten doen. Hoe prachtig is dat?

De ouders en kinderen verzamelden zich keurig op tijd in onze mooie sporthal en werd er besloten om niet tegen elkaar (ouders versus kinderen) maar in gemengde teams te spelen.

De hilariteit en discussies waren al groot bij de samenstelling van de teams en uitdagend werden al wat kreten gehoord. “Pap, dat wordt een makkie tegen je”. Volgens een keurig door een stagiair (we zijn erg blij met de in totaal ca 50 stagiaires die ons ondersteunen) opgesteld schema, werden de wedstrijdjes van ieder 8 minuten gespeeld. Een heus scorebord hield de standen bij en werd er met veel passie (de ouders wilden niet onder doen voor de kinderen) gehandbald. Wat een geweldig gezicht was dat!

Na een korte drinkpauze werden de wedstrijden om plek 3 en 4 en daarna de finale gespeeld. Op zo’n avond was iedereen eigenlijk de winnaar en zo werd dat ook ervaren.

Geweldig initiatief van onze Handbal-afdeling en er werd nog lang nagepraat in ons clubhuis. Goed voorbeeld doet volgen!