Mara, Only Friends, bedenkt naam voor leeuw Amstel Hotel

Het mooie Amstel Hotel is al jaren een trouwe en fantastische vriend van Only Friends en steunt ons op tal van gebieden. Hoe cool is dat?

Voor degenen die het nog niet weten; hieronder staat een mooie omschrijving afkomstig van de website van het Amstel Hotel zelf.

Dennis met de kids op de trap van het Amstel Hotel. Rechtsvoor staat onze Mara.

“InterContinental Amstel Hotel Amsterdam is een vijfsterren superior hotel, gekarakteriseerd door zijn lange geschiedenis van oprechte gastvrijheid en onvergetelijke ervaringen. Het hotel ontving zijn eerste gasten in 1867 en wordt sindsdien geprezen om zijn koninklijke uitstraling en huiselijke warmte. Geniet van het karakter van een ‘grand residence’ – met het hoge plafond, de monumentale trap en schitterende kroonluchters –, en de persoonlijke ontvangst door onze Clefs d’Or conciërges die u begroeten aan de antieke balie in de lobby”.

Mara in de Royal Suite bij het bed van Koningin Maxima en Koning Willem Alexander

Cup cakes versieren in de keuken

Het Amstel Hotel kende van oorsprong en tot de 2e Wereldoorlog grote leeuwen op het dak van het hotel maar na de oorlog waren deze plots verdwenen. O.a. in het kader van het 150-jarig bestaan, heeft het Amstel Hotel nieuwe leeuwen laten maken en deze herplaatst op het dak. Voor kinderen werd een prijsvraag uitgeschreven om de leeuwen een naam te geven. Ook Only Friends werd gevraagd en uiteindelijk bedacht Mara de naam Friendly.

Een goed gekozen naam want Friendly is om te beginnen de naam van de mascotte van Only Friends (en dat bekrachtigt de band tussen Only Friends en het Amstel Hotel) maar de naam Friendly past ook uitstekend bij de gastvrijheid en de zeer vriendelijke medewerkers van het Amstel Hotel.

Als dank voor de mooie naam mocht Mara afgelopen vrijdag met 4 kameraatjes op bezoek bij het Amstel Hotel. Het ontvangst was aller hartelijks met heerlijke drankjes. Daarna werden officiële foto’s gemaakt van de groep met Dennis (Gebbink) op de statige trap in de hal om vervolgens cup cakes te versieren in de keuken, kinderen cocktails te shaken op het mooie buitenterras aan de Amstel en werd er afgesloten met heerlijk gebakjes waarvan 1 de vorm had van een (roze) leeuw.

De leeuwen van het Amstel Hotel in chocolade versie

Maar laten we de schitterende rondleiding ook niet vergeten met zelfs een bezoek aan de Royal Suite waar onze Koning en Koningin ooit ook sliepen. Tot slot kregen Mara en friends ook nog een heuse chocolade leeuw mee om thuis heerlijk op te peuzelen. Wij bedanken, mede namens Mara en friends, het Amstel Hotel voor deze ongelooflijk leuke en interessante middag! Top en for ever friends!