Johan en ik

7.12.12 Kunstwerkjes A'dam MuseumVrijdag 7 december werd, n.a.v. de 65e verjaardag van Johan Cruijff, de tentoonstelling ‘Johan en ik’ geopend in het Amsterdam Museum. Only Friends was alom vertegenwoordigd met kunstwerken én met Mark Bak.

Band
Johan Cruijff en de medewerkers van de Cruyff Foundation hebben al jarenlang een hechte band met Only Friends. Onze sporters gaven dan ook graag gehoor aan de oproep om een kunstwerkje te maken voor de tentoonstelling, of om een foto met verhaaltje in te sturen voor ‘Johan en ik’.

Kunst
Tijdens een gezellige workshop op het Ronald McDonald Centre hadden Max, Niki, Lieke, Mark, Stefanie, Djurney, Kelly, Kimberley, Bilal, Leila, Charles, Franciscus, Arjan en Glenn speciaal voor de tentoonstelling prachtige Cruijff-schalen gemaakt, onder de inspirerende leiding van kunstenares Ingrid Pasmans.
De kunstwerken werden tentoongesteld tijdens de officiële opening van ‘Johan en ik’, samen met mooie foto’s van onze Friends. Binnenkort zullen de kampioenschalen in het Ronald McDonald Centre te bewonderen zijn.

Fan
Only Friends’ sporter Mark Bak is misschien wel Cruijff’s grootste fan. Wat zal hij trots zijn dat zijn foto met Johan een prominente plek heeft gekregen in de tentoonstellig van het Amsterdam Museum.
Hij was ook aanwezig bij de opening en ’s avonds was hij zelfs te zien in een uitzending van DWDD. Klik hier om het filmpje van Jakhals Erik en Mark te bekijken.

Ambassadeur
De belevenissen van Stefanie als ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation, die bij Only Friends aan streetdance, kickboksen en duiken doet, kun je lezen op de website ‘Johan en ik’.

Amsterdam Museum
Het is sowieso de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Amsterdam Museum , maar de tentoonstelling over bijzondere ontmoetingen met Johan Cruijff is een must als je een bewonderaar bent.
‘Johan en ik’ is nog tot nog tot en met 12 mei 2013 te zien in het Amsterdam Museum.

Foto
Mocht je een foto van jezelf hebben met Johan, dan kun je die nog steeds plaatsen op de website: www.johanenik.nl

Mark Bak Amsterdam Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *