Jacques Parsondag bij Only Friends; altijd een groot feest!

Afgelopen woensdag werd de jaarlijkse Jacques Parsondag gehouden bij Only Friends. Dit is de jaarlijkse sport-, spel- en feestdag voor alle leden van Only Friends.

Jacques Parson, grote steun en toeverlaat

Toen onze Dennis (Gebbink) 18 jaar geleden begon werd hij enorm gesteund, in allerlei opzichten, door Jacques Parson. Jacques was de werkgever van Dennis op dat moment en is directeur/eigenaar van Kappé International, bekend van de parfum-, en cosmeticawinkels op de luchthaven Schiphol in het See Buy Fly-gebied.

Door de enorme steun van Jacques (die door Dennis nog steevast meneer Parson wordt genoemd) kon Dennis Only Friends laten groeien en bloeien en was Jacques ook de ondersteuner van de droom van onze Dennis om een prachtig sportcentrum (het Friendship Sports Centre) voor Only Friends te realiseren. In al de afgelopen 18 jaren, is Jacques zeer nauw betrokken geweest en gebleven. Naast 1e ambassadeur, is Jacques ook een groot sponsor en bestuursvoorzitter van Only Friends.

Als dank voor wat Jacques allemaal heeft betekend voor Only Friends, heeft Dennis de Jacques Parsondag in het leven geroepen wat de jaarlijkse sport-, spel- en feestdag is voor de kinderen aan het einde van het sportseizoen. Afgelopen woensdag was het inmiddels al weer de 8e editie en het motto was deze keer: “VRIENDSCHAP kent het lied van je hart”.

Al aan het begin van de middag verzamelden zich zo’n 100 vrijwilligers (waaronder oud collegae van Dennis van Kappé) en na een mooie en heldere briefing van onze Marieke (een trouwe vrijwilligster die in deze tijd van het jaar er praktisch iedere dag is) ging men aan de slag met het klaar zetten van de sporten en spellen, de geluidsinstallaties en de kramen voor shirts (ieder kind kreeg een mooi Adidas-Jacques Parsondag shirt; veel dank aan Adidas voor de sponsoring!). Ook onze vrienden van Only Friends Utrecht waren er weer en ook die van Only Friends Achterhoek voor het eerst! Super en gaaf dat jullie er waren.

Het werd een super leuke middag en voor een ieder was er wat wils.

Om 17.00 uur ging iedereen richting clubhuis waar Jacques Parson samen met  Sonny Silooy (ex-Ajacied), Rogier Hofman (ex top hockey-er en oprichter van Sporthelpt), en Etienne Spee (directeur Friendship Sports Centre) de kampioenen van Only Friends huldigden. Nadat alle kampioenen zich op het podium hadden geschaard, werd door iedereen het “Bloed, Zweet en Tranen” uit volle borst mee gezongen. Wat een gezelligheid, wat een feest, wat een blije gezichten! En…iedereen bij Only Friends is een ware kampioen dus uiteindelijk kreeg iedereen een medaille omgehangen.

En de dag was nog niet voorbij! Na de huldiging van de kampioenen trad Maan op. Wat een leuke, lieve en knappe meid en wat kan ze zingen! Ze maakte er een heus feestje van! Het dak ging er letterlijk (bijna) maar zeker figuurlijk van af bij het optreden van Maan.

Daarna kreeg iedereen na haar optreden de kans om met Maan op de foto te gaan. Iedereen ging uiteindelijk moe maar zeer voldaan naar huis na weer een fantastische Jacques Parsondag.

Dank aan iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt en zich heeft ingezet en natuurlijk aan Jacques Parson zelf die, niet alleen, deze dag maar sowieso Only Friends mogelijk maakt. Op naar editie 9!!

Foto’s: Henk Lelie veld (dank daarvoor).