Al weer de 6e editie Only Friends Golfdag. Wat een super dag!

Vrijdag 8 juni was het weer zover. De, inmiddels, 6e editie van het Only Friends Golf toernooi: één van de fondsenwervende events die wij houden om zodoende geld binnen te krijgen om daar de sportactiviteiten van de kinderen mee te financieren.

Het toernooi was dit jaar weer uitverkocht en maar liefst 20 flights gingen de baan in. Naast het verkopen van de flights (zo heet een groepje van 4 mensen die met elkaar golfen), komen er ook zaken om de hoek kijken als het laten sponsoren van de prijzen en loterij-items, het verzorgen van de catering, het regelen van goody bags en de samenwerking met de golfbaan zelf. De golfbaan is overigens al die jaren Golfbaan Waterland Amsterdam, onze buren, en een fantastische partner.

Zo rond de klok van 10.00 uur kwamen de golfers ons clubhuis op het Friendship Sports Centre binnen en kregen ze een indrukwekkende presentatie van Dennis (Gebbink), onze oprichter. Na een rondleiding, gingen we met z’n allen op weg naar de golfbaan. Om 12.00 uur vond daar het startschot plaats en sloegen de flights hun balletjes af.

Tijdens de 18 holes werden de golfers verrast en verwend met heerlijke baancatering in de vorm van zalige broodjes kroket, overheerlijke gehaktballetjes, wraps en fruitsalade. Dit in combinatie met bubbels, water en vruchtensap en dan hebben we de haringkar met corenwijn nog niet eens genoemd. Het weer werkte dit keer niet heel erg mee maar de gezelligheid zorgde toch voor een enorm goede sfeer. Iedereen kwam moe maar zeer voldaan rond 16.30 uur in het clubhuis van de golfbaan en ging aan het koude bier met bitterballen. Ondertussen werden er lootjes verkocht voor mooie prijzen en ging de BBQ aan. Tijdens de heerlijke BBQ vond de trekking plaats van de loterij door onze eigen Mark (Bak) en werden de prijzen van het golftoernooi uitgereikt. Alles onder veel jolijt en in grote vriendschap en gezelligheid.

De winnaar van de 5e editie van het Only Friends Golftoernooi is de flight van Wij, Financiële Diensten uit Landsmeer van Ingrid Rietveld. Naast deze winnaar voelen wij, als Only Friends, ons ook een winnaar met de opbrengst van ruim 26 duizend euro’s! Hoe cool is dat?! 

Wij bedanken alle flight- en lootjes kopers maar ook de vele sponsoren als Kappe International, Golfbaan Waterland Amsterdam, Tenson, Ajax Foundation, VHC JongensAmstel Hotel, Grand Cafe Amstel Hoeck, Ziggo en Smaaqt.T

ot slot wederom een mooie quote van een deelnemer: “het was weer een fantastische dag en volgend jaar zijn we er weer graag bij!” Daarna voegde hij de daad bij het woord om zich, net als vele anderen, alvast met een flight in te schrijven voor het toernooi van volgend jaar.

Noteer alvast maar: vrijdag 14 juni 2019, het 7e Only Friends Golftoernooi!