Eerste OldStars walking football toernooi bij Only Friends

Wat een feest bij Only Friends op het Friendship Sports Centre waar gisteren (vrijdag 23 november) ruim driehonderd 55-plussers (heren en dames!) op de beide velden van ons prachtige sportcentrum aan het (walking) football-en waren. Hoe leuk is dat?

Het walking football team van Only Friends

Het OldStars walking football toernooi (1e editie voor Amsterdam) was georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met Only Friends en het Friendship Sports Centre. Bekende OldStars als Sonny Silooy (55) en Simon Tahamata (62) speelden ook een potje mee om de spelvorm te promoten. Deelnemers waren o.a. afkomstig uit Leeuwarden, Hoorn, Enkhuizen, Katwijk, Enschede en Harlingen. En …ons eigen Only Friends-team speelde ook zeer verdienstelijk mee.

Nederland telt inmiddels 300 voetbalclubs waar OldStars walking football wordt aangeboden. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met de gemeente Amsterdam in om meer ouderen, clubs en maatschappelijke organisaties te verbinden door en aan de snelgroeiende spelvorm.

Ook Sonny Silooy en Simon Tahamata deden mee

De driehonderd 55-plussers meldden zich rond 10.00 uur op het Friendship Sports Centre, de thuisbasis van Only Friends. Na het openingswoord door onze oprichter Dennis (Gebbink) speelden de teams in onderling ontmoetingen tegen elkaar, werd een heerlijk lunch genoten en was er na afloop tijd voor de 3e helft met bier en live muziek. Alles onder ons clubmotto “Je bent goed zoals je bent!”

Volop plezier, gezelligheid en vriendschap

OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers, slidings mogen niet worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Plezier en sociale contacten staan voorop. Daar voegen we nog aan toe dat blijven bewegen heel belangrijk is!

Vandaag ontvingen wij een mooie bedankbrief:

“Wat hebben wij gisteren genoten! Wat een fantastisch toernooi. Alles was
tot in de puntjes geregeld, het heeft ons aan niets ontbroken.
Er was een goede sfeer, de wedstrijden waren erg sportief. Ook de
“ontmoetingen” waarbij teams door elkaar werden gehusseld waren een
groot succes!
Ook de catering met o.a. de koffie en de lunch, was overheerlijk.
De presentatie van Dennis Gebbink was ontroerend en ook zijn medewerking
aan het toernooi werd door alle spelers zeer gewaardeerd.
Wil je namens TOS-Actief-Oldstars alle medewerkers van het Nationaal
Ouderfonds bedanken voor hun medewerking aan dit geweldige toernooi?
Wij hopen dat dit toernooi jaarlijks wordt gehouden, bij deze schrijven
we ons alvast in!
Nogmaals hartelijk dank!”