Bewegen ook goed voor je hersenen

Only Friends was afgelopen donderdag uitgenodigd voor een presentatie van Professor Dr. Erik Scherder (neuropsycholoog), bekend van o.a. De Wereld Draait Door University en met de bijnaam “de Breinman”.

Erik Scherder

Prof. Dr. Erik Scherder

Is het niet ongelofelijk dat we zomaar een idee hebben, dingen vinden in het donker, gezichten kunnen herkennen en kennis opslaan voor vele jaren? Professor dr. Erik Scherder duikt in de wondere wereld van de hersenen. Met zijn gebruikelijke enthousiasme zorgt hij ervoor dat iedereen in de zaal van buurtcentrum de Rietwijker, om de hoek bij Only Friends in de Banne, meer ontzag krijgt voor de werking ervan.

Erik Scherder: ’Er is zoveel om je over te verbazen bij het functioneren van het brein en de meeste mensen staan er pas bij stil als bepaalde functies achteruit gaan of zelfs verloren gaan. Ik vertel niet alleen over de werking van de hersenen maar leg ik ook uit hoe je je hersenen kunt trainen en gezond kunt houden.’

In het kader van “Amsterdam beweegt”, en dan met name de noodzaak hiervoor in de wijk de Banne, vertelde Erik Scherder waarom bewegen niet alleen belangrijk is voor hart en bloedvaten, maar ook voor de hersenen die feitelijk de computer van je lichaam zijn. Aan de hand van een waanzinnig interessante presentatie, vertelde Erik Scherder in zeer begrijpelijke taal daarover. Ook kwam in de presentatie naar voren dat bewegen voor kinderen en jongeren met een beperking van enorm belang is. Ook liet hij ons weten dat twee onderzoeksrapporten daarover onze kant uitkomen. Wellicht komt Erik Scherder binnenkort een presentatie geven bij Only Friends!