Ajax | Only Friends met Bijzondere Eredivisie in JC ArenA

De G-voetballers van 4 andere profclubs en Ajax|Only Friends speelden een uniek competitieronde in de Johan Cruijff ArenA. Hoe gaaf is dat?

Sinds al weer 2017 voetballen de teams van Ajax|Only Friends in de uit- en thuistenues van Ajax in de G-competitie en zelfs één in de valide competitie van de KNVB. Een jaar of drie geleden is op initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind (en ondersteund door deelnemers van de Vriendenloterij) begonnen met de Bijzondere Eredivisie. Daar sloot Ajax|Only Friends zich dus graag bij aan.

Deze divisie is een G-competitie van profclubs (officieel BVO’s dat staat voor betaald Voetbal Organisaties) en is de eerste competitie ter wereld waarin kinderen met een beperking uitkomen voor hun favoriete voetbalclub.

Afgelopen weekend (zondag 22 mei) kwam voor de voetballers een droom uit want voor het eerst werd een competitieronde (van 5 clubs; ADO Den Haag, Emmen, de Graafschap, FC Groningen en natuurlijk Ajax|Only Friends) gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Op een geweldige wijze lag de dagelijkse

Vanuit de catacombes kwamen de teams onder luid applaus het stadion in gelopen. Op het veld werden de teams ontvangen door de Ajax-stadionspeaker Rob van Rossum en welkom geheten door Dennis Gebbink oprichter van Ajax|Only Friends en grondlegger van vele mooie activiteiten voor kinderen met een beperking.

Vervolgens schitterden de spelers op het veld, positief fanatiek, enthousiast, trots op het tenue van hun favoriete club en met blije gezichten. En dat is waar het om draait bij de Bijzondere Eredivisie. Hoe mooi is dat?

Moe maar voldaan en iedereen met een mooie beker in de hand, vertrokken de voetballers in heuse spelersbussen van hun club naar hun thuisbasis. Een fantastische dag kwam ten einde en langs deze weg willen we iedereen bedanken die daar een steen aan heeft bijgedragen.