Ajax F1 bezoekt Only Friends

Only Friends en Ajax hebben een goede en mooie band met elkaar. Niet alleen met de club Ajax maar ook met de gelijknamige Foundation.

Ajax F1Vorige week bleek dat al op de Ajax-dag bij Only Friends toen Ajax 1, Jong Ajax en Ajax Dames op bezoek kwamen, waarover meer te lezen valt op deze website. Ook al langere tijd stond er een bezoek van jonge talenten van Ajax gepland. Gisteren, woensdag 13 april was het zover.

Rond de klok van 14.00 uur betraden zeer jonge en getalenteerde Ajacieden in de leeftijd van 8 en 9 jaar het clubhuis van Only Friends. Allemaal keurig in trainingspak, begeleid door hun trainer Rik Verhage en fysiotherapeute Sanne. Ook een aantal ouders waren erbij. Keurig stelden ze zich met een handdruk voor aan hun gastheer van Only Friends (discipline is belangrijk in het voetbal en dat wordt de mannekes dus goed geleerd) en stelden met geïnteresseerde blikken om zich heen kijkend al tal van vragen.

Jongens F1 Ajax luisteren ademloos naar presentatie en filmpjes

Jongens F1 Ajax luisteren ademloos naar presentatie en filmpjes

Onder het genot van een limonade (niet te veel suiker en veel water) betraden ze de ruimte waar ze een presentatie kregen van onze Dennis. Ademloos luisterden ze naar Dennis en keken naar getoonde filmpjes, waaronder die uit 2002 toen hun voorgangers in de F1 van Ajax tegen Only Friends voetbalden. Ook hun ouders waren diep onder de indruk. Na afloop stelden de jongens, keurig hun vingers opstekend en wachtend op hun beurt, tal van vragen.

Daarna was het tijd voor een rondleiding op ons mooie sportcentrum; Friendship Sports Centre. Zichtbaar waren de jonge Ajacieden onder de indruk en ook nu weer vroegen ze honderd uit of gaven goede antwoorden op de vragen van de rondleider. Toen de rondleiding achter de rug was, gingen de F1-ers naar buiten en hielpen mee met de training voor onze eigen kinderen. Geweldig om te zien hoe topsportertjes in de dop samen speelden en trainden met onze kinderen met een beperking. Erg leuk voor onze kinderen en leerzaam voor de Ajacieden.Ajax F1

En dat was ook het doel van deze middag en voortkomend uit het goede initiatief van hun trainer Rik Verhage. Rik: “Het is erg goed voor onze jongens, die bevoorrecht zijn, dat ze zien dat er ook een heel andere wereld is dan alleen maar die van Ajax. Ook goed voor ze dat ze zien hoe blij de kinderen met een beperking zijn dat ze kunnen sporten bij Only Friends. Ik ben zelf ook diep onder de indruk”.

Met Rik hebben we dan ook afgesproken dat ieder seizoen de F1 van Ajax (en wellicht wel meer teams) bij Only Friends langs komt. Hoe cool is dat?!