Only Friends en Ronald McDonald Centre halen kwart miljoen op met Benefit Night

De derde Benefit Night van Only Friends en het Ronald McDonald Centre is een doorslaand succes geworden.

Eric Out met schitterende ballads

Eric Out met schitterende ballads

Met optredens van onder andere Eric Out (vriend van de club), Klaas van der Eerden, Glennis Grace en Martijn Fischer kregen de bijna 500 aanwezige gasten een gevarieerd programma voorgeschoteld. De avond werd gepresenteerd door Kim Lian van der Meij en Esther Schouten (voormalig wereldkampioen boksen en ambassadrice van Only Friends). Mede dankzij een zeer succesvolle veiling en loterij heeft de Benefit Night maar liefst €257.070,- opgeleverd. Opbrengst Benefit NightDaarnaast werd door Essent een cheque van €90.000,- overhandigd voor het plaatsen van 250 zonnepanelen op het dak van het sportcentrum, dat binnenkort wordt omgedoopt in Friendship Sports Centre.

Onze eigen Streetdance toppers

Onze eigen Streetdance toppers

De avond in de, volledig voor deze feestavond omgebouwde, sporthal werd geopend door Eric Out (met schitterende ballads) en vervolgens met een optreden van de Streetdance groep van onze club. Klaas van der Eerden zorgde voor een vrolijke noot (letterlijk en figuurlijk), waarna vervolgens Glennis Grace bijkans het dak eraf blies met haar fantastische stem. Klapstuk van de avond was het optreden van Gouden Kalf winnaar Martijn Fischer, die onvermoeid een selectie uit Bloed, Zweet en Tranen ten gehore bracht.

Bloed, zweet en tranen met Martijn Fischer

Bloed, zweet en tranen met Martijn Fischer

Tussendoor kregen onze Eva (Glasenap), Edwin (Nairan) en Myron (Gebbink) de gelegenheid op het podium om te vertellen wat Only Friends in hun leven betekend heeft en nog steeds betekent. Tijden het interview met onze kanjers, kon je een speld horen vallen in de zaal.

Tijden de Benefit Night werd er net zoals in de vorige edities een veiling en een loterij gehouden. Vele sponsors van Only Friends en het Ronald McDonald Centre hadden een groot aantal geweldige, en veelal unieke, prijzen ter beschikking gesteld. Er werd met passie geboden en alleen al de veiling leverde ruim een ton op!

Op de avond werd ook de nieuwe netwerkclub “Special Friend” geïntroduceerd. Ter plekke meldden 27 bedrijven zich aan.

De catering was dit jaar in handen van Cuisine on Tour die dit op een buitengewone goede, leuke en smaakvolle manier invulde met zelfs een half open keuken.

Onze Dennis (Gebbink) was onder de indruk van de avond: “Het was een geweldige avond voor ons allemaal. Het is telkens weer hartverwarmend om te zien hoeveel mensen enthousiast zijn en zich inzetten om kinderen met een beperking te kunnen laten sporten. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat we het gezellig met elkaar hebben en dat was het vanavond zeker!”

Langs deze weg willen we nogmaals alle tafelkopers, gasten en sponsoren hartelijk bedanken want zonder jullie was de Benefit Night nooit zo’n groot succes geworden! Chapeau!