Sweat4OnlyFriends groot succes!

Fitness & Healthclub The Crunch in Amsterdam heeft al jaren een warme band met Only Friends en voor, alweer, de 4e keer in successie organiseerde The Crunch een spinningmarathon waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Only Friends.

Spinning MarathonWat begon in The Crunch met zo’n 15 fietsen is uitgegroeid tot een gigantisch evenement: rond de 200 fietsen en meer dan 230 deelnemers afgelopen zondag! Is dat niet geweldig! Op zaterdag werd al met vereende en vrijwillige krachten begonnen met de opbouw van de sporthal, overigens wederom op ons eigen sportcentrum; Friendship Sports Centre. De sfeer zat er op zaterdag al in en hard werkend maar nog steeds met veel humor en gelach werden de spinningfietsen in welhaast militaristische precisie in het gelid gezet, voorzien van nummers en deelnemersnamen en kreeg het podium contouren en niet te onderscheiden van een “Dance Valley”- achtig geheel. Vlaggen, banners en standjes met heerlijke sportdrankjes completeerden het mooie plaatje. We waren er klaar voor op zaterdagavond!

Op zondagochtend was het al weer vroeg een drukte van belang: de laatste producten gingen in de goody bags, stagiaires van ROC werden geinstrueerd over wat van hen de gehele dag werd verlangd zoals o.a. parkeerwacht, bezetten van de inschrijftafels, water/drankjes geven aan de sporters en helpen met de afbouw. De loterijprijzen werden ten toon gesteld, de koffietafel met heerlijk zelf gebakken taarten werd klaar gezet en de sound check knalde door de sporthal. De spinningmarathon kon beginnen!

De deelnemers druppelden vanaf zo’n beetje 09.00 uur binnen en alles liep op rolletjes zoals in de draaiboeken al beschreven was. Vlak voor 11.00 dreunde en kreunde de sporthal op haar grondvesten; deelnemers draaiden al of niet zenuwachtig alvast wat rondjes op hun fiets, anderen trokken hun kleding nog eens recht en velen zochten het toilet nog even op voor een laatste plasje. Om 11.00 uur besteeg Floor, één van de geweldige presentors/motivators, het podium en sprak onze Dennis (oprichter Only Friends) en een grote groep van onze kinderen toe. Zij mochten met het bekende 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, ONLY FRIENDS het startschot geven. En daar gingen ze; meer dan 200 kanjers op de pedalen om 5 uren (!) te fietsen voor Only Friends.Spinning Marathon

Wat een geweldige dag werd het vervolgens. Enorm goede sfeer en gezelligheid! Opzwepende en humoristische motivators! Fantastische deelnemers! Eén groot feest met alom stralende (soms wat vermoeide) gezichten! Aan het einde, zo rond de klok van 16.00 uur, spatte de sporthal bijkans uit elkaar op harde beats en trommelgeroffel van drie percussionisten. De 5 uren waren volbracht en met een schot van confetti werd het einde ingeluid. Super was het dat Chris Zegers vanuit Thailand belde en live vertelde dat hij met 10 (door middel van loting getrokken) kinderen van Only Friends een dagje Artis gaat doen. Daarna volgde nog een heuse loterij met blije winnaars van mooie prijzen en uiteindelijk de overhandiging van de cheque van maar liefst ruim €13.000,00 ten bate van Only Friends!

Wat een geweldige dag!! We willen iedereen, zonder namen te noemen want dan vergeten we vast iemand en dat willen we niet, bedanken voor zijn/haar bijdrage aan dit onvergetelijke event.

Eén naam willen we wel noemen en dat is die van Nicole Bommer van The Crunch; zij is de grote initiatiefnemer en organisator van Sweat4OnlyFriends. Nicole, enorm veel dank voor alles wat je hebt gedaan en laten doen. Graag tot volgende jaar, de 5e editie van Sweat4OnlyFriends!

Barbara, Floor en top-organisator Nicole

Barbara, Floor en top-organisator Nicole