Samenwerking Stichting Amputatievoetbal en Only Friends!

Zondag 30 januari is de kick-off voor een prachtige samenwerking tussen Stichting Amputatievoetbal Nederland en Sportclub Only Friends!

Only Friends zoekt continu naar mogelijkheden om kinderen en jongeren met een beperking aan het sporten te krijgen en vindt dan ook vaak verbindingen met andere organisaties; zo ook op het gebied van amputatievoetbal.

Stichting Amputatievoetbal Nederland is zeer verheugd met de samenwerking met ons:Sportclub Only Friends.

Wat houdt amputatievoetbal in?

Niet iedereen is in de gelukkige omstandigheid dat er over vier functionerende ledematen beschikt kan worden. Door een ziekte, wellicht een ongeval, of zelfs al bij de geboorte komen sommigen (een deel van) één been of arm tekort. Als voetballen dan je passie is, dan biedt amputatievoetbal je de mogelijkheid om daar toch actief mee aan de slag te gaan, wanneer je in het reguliere voetbal niet aan de bak komt. De veldspelers beschikken over één been en waar zij in het dagelijks leven veelal gebruik maken van een prothese, daar wordt bij het voetballen gebruik gemaakt van twee krukken. En je raadt het al, de keepers beschikken over één arm en verdedigen zonder hun eventuele prothese het doel. Omdat vooral de veldspelers op hun krukken veel energie gebruiken, is de wedstrijdduur beperkt tot 2×25 minuten. Op het kleinere veld (60x40m) strijden twee teams van 6 veldspelers en een keeper tegen elkaar, zonder buitenspelregel en met een inrol i.p.v. een inworp. Ondanks het iets kleinere doel (5x2m) vallen er veelvuldig fraaie treffers te bewonderen.

Onze oprichter Dennis Gebbink is blij met de samenwerking en wil heel graag ook deze prachtige voetballers opnemen in Sportclub Only Friends. De randvoorwaarden voor de voetballers zijn meer dan prima. Er zal structureel getraind worden op de thuisbasis: het prachtige Friendship Sports Centre. Alwaar de trainingen en wedstrijden plaatsvinden op een prachtig kunstgrasveld. Extra bijzonder en mooi is dat alle voetballers van Only Friends spelen in het Ajax tenue. Eind 2016 is dit tot stand gekomen door een prachtige samenwerking en officiële verbintenis.

Kick-off zondag 30 januari: open training van 11.30 tot 13.00 uur op het Friendship Sports Centre.

Zondag 30 januari zal het Nederlands Amputatie Team een demonstratie training houden op het Friendship Sports Centre. Samen met het Ajax|Only Friends selectieteam. Dit prachtige unieke team speelt met zijn lichtgehandicapte spelers in de valide KNVB-competitie. Wil je meedoen? Ben je van harte welkom! Meld je aan via info@onlyfriends.nl

Adri van Ingen (Stichting Amputatievoetbal Nederland) en Dennis Gebbink (Sportclub Only Friends) zijn tevens aan het onderzoeken om medio september een internationaal 3 landentoernooi op het Friendship Sports Centre te laten plaatsvinden.

 

Voor informatie:

Adri van Ingen 06 21 57 76 32

Dennis Gebbink 06 21 53 44 64

 

Locatie: Friendship Sports Centre, Beemsterstraat 652, 1027 ED Amsterdam