Rolstoelbasketballers van Only Friends zegevieren in Italië

De rolstoelbasketballers van Only Friends vertrokken afgelopen donderdag naar Italië om deel te nemen aan de Europacup en kwamen niet met lege handen thuis.

Thomas Boers, jeugdspeler en debutant op Europees niveau, scoort voor Only Friends

Sterker nog; zij behaalden de eerste plaats in de poule en dat betekent dat we tickets kunnen bestellen voor de finale wedstrijden in Sheffield (Groot Brittannië). Hoe gaaf is dat?

De eerste wedstrijd werd met 58-50 gewonnen van TSK Rehab Merkezi uit Turkije. Daarna bond ons team de strijd aan met de Fransen en wel de Leopards de Guyenne uit Bordeaux. 57-45 was de einduitslag in ons voordeel aan het einde van de wedstrijd. Daarna werd van de Belgen “patat gemaakt”. De Gembo Players uit Antwerpen werden met 58-31 verslagen en toen was al duidelijk dat wij ons geclassificeerd hadden voor de finalepoule.

De laatste wedstrijd werd verloren maar waarschijnlijk waren de spelers toen al met hun gedachte bij de wedstrijden die eind april in Sheffield worden gespeeld.

Langs deze weg willen wij onze toppers feliciteren en wensen we hen veel succes in de voorbereiding en straks op het finale toernooi!