Only Friends Rolstoelbasketbal Landskampioen

Het hoogste rolstoelbasketbal-team van Only Friends speelt in de hoogste klasse, de eredivisie, en doet dat al jaren erg goed. Afgelopen zaterdag stonden wij in de finale voor het landskampioenschap. Wauw!

Volop sportieve strijd tijdens halve finale

Sinds al weer een paar jaren heeft Only Friends een eredivisie rolstoelbasketbal-team en doorgaans doen we het goed in de eredivisie. Zo ook dit jaar met als “kers op de taart” de halve en hele finale om het landskampioenschap. Doordat we als eerste waren geëindigd in de reguliere competitie, wat op zich al een groot compliment verdient, had Only Friends het thuisvoordeel en werden de halve- en finale gespeeld op ons eigen mooie Friendship Sports Centre.

Captain Tony Schouten neemt beker in ontvangst

Op vrijdag werd de strijd aangegaan met Arrows ’81 uit Rotterdam. Het leverde een spetterende wedstrijd op met ook fantastische fotomomenten. Anders dan dat de strijd in de voetbal-eredivisie, Feijenoord heeft nagenoeg het kampioenschap in handen, is beslecht, won Only Friends nu van de Rotterdammers. Dat betekende op tijd naar bed en klaar zijn voor de finale op zaterdag tegen Devedo uit Ermelo. Voor ons ook geen onbekende tegenstander.

In eerste instantie was Devedo het bovenliggende team, zoals dat zo mooi genoemd wordt en kwamen zij terecht met zo’n 7 punten verschil voor halverwege de wedstrijd. Maar…wellicht hadden ze hun krachten verspeeld of…gingen wij beter en geconcentreerder spelen… Het doet er niet toe want uiteindelijk trok Only Friends aan het lange eind en werden we landskampioen. Ja, ja, LANDSKAMPIOEN!

Nadat ons team reeds de nationale beker had gewonnen, is nu het landskampioenschap en daarmee de dubbel ook binnen. Uniek in de historie en wederom een geweldige mijlpaal in het bestaan van Only Friends. Spelers, staf en …niet te vergeten de trouwe supporters waarvan er 2 live mee leefden vanuit Egypte, van harte met dit geweldige resultaat.

Bloemen en spuitende champagne voor landskampioen