Only Friends ook dit jaar aanwezig op Special Olympics

In het weekend van 8 t/m 10 juni  vond in Doetinchem en omgeving de Special Olympics 2018 plaats.  Only Friends werd hier vertegenwoordigd door 3 afdelingen, te weten cycling, handbal en voetbal.

Vol trots liepen onze sporters vrijdagavond mee in de openingsceremonie op de Vijverberg (Stadion De Graafschap). In aanwezigheid van de Burgemeester en onder aanvoering van Erben Wennemars en Erik Hulzebos werden de Spelen officieel geopend, compleet met afname van de Olympische eed en het zingen van het Volkslied.

Let the games begin! En dat deden onze sporters met volle overtuiging!

De oefenwedstrijden op zaterdag beginnen al spannend voor onze handballers met zowel verlies als winst. Tijdens de officiële wedstrijden op zondag voelen zij zich goed in het spel en ook deze zijn zeer spannend, waarbij er 3 worden gewonnen en 1 gelijk gespeeld. De spanning blijft tot het einde en dan valt het verlossende woord: Goud!

Bij onze fietsers regent het medailles; zaterdag in de finale van de 1,7 km tijdrit 3x goud, 2x zilver en 3x brons. Daar komen op de zondag nog voor de 5 km opnieuw 3x goud, 1x zilver, 4x brons en op de 10 km geweldige 4een 5eplaatsen bij. Stuk voor stuk top prestaties!

Onze voetballers spelen zich zaterdag op sportieve wijze goed door de poules, waardoor zij op de zondag wat zwaarder worden ingedeeld. Ook dit gaat hen goed af met als resultaat dat aan het einde van het toernooi de kanjers van G2 de bronzen medaille krijgen omgehangen. Super!

Naast alle medailles hebben de sporters, coaches en begeleiders een heel gezellig en sportief weekend beleefd! En daar draait het uiteindelijk om.