Only Friends ook actief op de judomat (tatami). Hoe gaaf is dat?

Op 3 april betraden 4 judoka’s van Only Friends de tatami in Beverwijk.
Het was voor de 22ste keer dat dit grootste judofeest van Europa werd georganiseerd.
Judoka’s uit Amerika, Engeland, Bulgarije, Roemenie, Israel en Nederland streden in de verschillende klassen tegen elkaar.

Onze speciale verslaggever was aanwezig en schreef dit mooie onderstaande bericht.

Voor Jaddy was het zijn allereerste toernooi ooit. Hij moest ’s morgens judoën en wist het zijn tegenstanders op sommige momenten lastig te maken met een osoto gari (1e beenworp). Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een welverdiende derde plaats.
In de middag moesten Jayden, Rico en Jarno judoën. Jayden had zich voor zijn eerste partij flink opgeladen door een aantal stevige push-ups uit te voeren, maar bleek te weinig geconcentreerd, waardoor zijn tegenstander de door Jayden ingezette worp handig kon overnemen. Jayden streed in een zeer zware poule en moest met meer inventiviteit zijn wedstrijden beslissen. In de volgende match wist hij zijn tegenstander met een schitterend uitgevoerde seoi nage (1e schouderworp) tot tweemaal toe te werpen. Hij wist dit niveau tot en met de laatste wedstrijd vast te houden, waardoor hij uiteindelijk tweede werd in zijn poule.

Op de rode mat moeste Rico het opnemen tegen zeer geduchte tegenstaanders. Rico heeft zich na een zware blessure, die hij vorig jaar opliep, terug geknokt tot op topniveau. Rico heerste op de tatami over zijn tegenstanders en iedere wedstrijd wist hij in zijn voordeel te beslissen. Dat hij de overwinning niet voor niets behaalde bleek wel uit de inspanning die hij leverde. Sommige partijen duurden de volledig wedstrijdtijd. Opvallend was ook de enorme vriendelijkheid richting zijn tegenstanders die allen een bemoedigd schouderklopje kregen na afloop.

In de afgelopen twee jaar heeft Jarno weinig kunnen trainen, vanwege corona. In die twee jaar is hij uitgegroeid tot een echte kerel, die het moest opnemen in een gewichtsklasse waarin hij nooit eerder was uitgekomen. Jarno had het niet makkelijk, maar wist desondanks zijn mannetje te staan. Soms stond Jarno op voorsprong maar gaf deze op het laatste moment uit handen. Een blessure dreigde roet in het eten te gooien, maar door wilskracht heeft hij een 3e plaats in het toernooi weten te bemachtigen.
We kijken met veel plezier terug op een geweldig leuk en groots internationaal judofeest waar de judoka’s van Only Friends uitblonken.

We zijn trots op onze kanjers!