Only Friends naar Wenen: opnieuw een weekend om nooit meer te vergeten

Afgelopen weekend was Only Friends met 3 teams weer naar het mooie internationale toernooi in Wenen. Hoe gaaf is dat?

Al weer voor het 3e jaar op rij werd Only Friends uitgenodigd door Rapid Wien om deel te nemen aan een internationaal toernooi in Wenen. En ook deze editie mochten we met maar liefst 3 teams verschijnen en dat hebben we dan ook gedaan. Al weken van tevoren zijn diverse voorbereidingen getroffen zoals het boeken van vliegtickets, het organiseren van het hotel, het uitnodigen van gasten, het regelen van begeleiders en het klaarzetten van de bus met tal van materialen zoals ballen, massage-tafel, waterzakken en medische koffers. Ook werden de spelers goed ingelicht op een informatie-bijeenkomst door onze Dennis (Gebbink).

Spelers slaapkamer (voordat ze erin kwamen 😉 )

Nadat op donderdag de bus met materialen al op weg was naar Wenen, vertrokken op vrijdag de spelers, trainers/coaches, begeleiders en gasten in de vroege ochtend (04.30 uur verzamelen), onder keurige begeleiding bij de check in van TUI-dames, naar Wenen. De gezelligheid zat er al vroeg in en gedisciplineerd maar met veel gejuich werd de luchtreis aangevangen.

Opperste concentratie tijdens de wedstrijdbespreking

In Wenen aangekomen bleek daar al een mooi zonnetje te schijnen (terwijl het weer In Nederland steeds onstuimiger werd) en dat is altijd fijn als je met elkaar op stap bent en in de buitenlucht moet sporten. De spelersbus bracht ons naar het hotel alwaar gesneden fruit en water al klaar stond door de verzorgingsploeg. Nadat iedereen was ingecheckt en zich even had opgefrist, gingen we wandelend naar een dichtbijzijnd winkelcentrum waar een gedeelte van een goed Italiaans restaurant was afgehuurd voor ons. Met elkaar genoten we van een fantastisch pasta-buffet (daarna hebben we nog vaak pasta gegeten in het stadion van Rapid Wien 😉 ) en zat de sfeer er goed in. Aldaar werden ook onze gasten voorgesteld aan de spelers; te weten Jacques Parson (onze bestuursvoorzitter en man van het 1e uur bij Only Friends), Mark den Broeder (adidas), Wendy Kattouw (ABN AMRO), opa Jaap (ere-lid) en Marcel Looijer (oud top amateur voetballer). Allen kregen een groot applaus en werden direct in de armen gesloten door de groep.

Het selectieteam dat de finale haalde en de 2e prijs pakte

Aan het einde van de middag hebben we nog een wedstrijd bekeken van Jong Rapid Wien en kregen we heerlijke pizza’s uitgereikt. Daarna op tijd naar bed om de dag erna (zaterdag) te voetballen.

Topper Wesley na afloop in de tobbe van Rapid Wien

De volgende ochtend vroeg gingen we wederom naar het stadion van Rapid Wien en kregen we voor onze 3 teams de grote en luxe gasten-kleedkamer onder het stadion in gebruik met een aparte massage-ruimte en een mooi douche/badgedeelte (waar na de wedstrijden dan ook driftig gebruik van werd gemaakt).

De JG1 en JG2 speelden in een hoog tempo en strak georganiseerd in een competitie van 12 teams en bonden de ene tegenstander na de andere aan de zegekar. Dit met goed en mooi voetbal. Clubs als Torino, Brugge, Rapid Wien en FC Zurich hielden we dus achter ons. Jammer was het dat onze twee teams elkaar troffen in de halve finale maar “ieder nadeel heeft zijn voordeel” (aldus legende Johan Cruijff) en wisten we zeker dat in ieder geval 1 team in de finale zou spelen. Dat werd uiteindelijk JG1 die ook nog de finale wist te winnen. Hoe cool is dat? En de JG2 sleepte de 4e plaats in de wacht, wat natuurlijk ook een goede prestatie is in een competitie van 12 teams.

Ondertussen speelde ons selectieteam hun wedstrijden tegen Torino, Rapid Wien en Southampton! Opvallend was dat ons selectieteam enorme stappen heeft gezet. Zeer verzorgd en mooi voetbal. Geen lange halen maar als het nodig was ook even een balletje breed of terug. We, maar ook vele andere toeschouwers, genoten langs de kant en het is dan ook niet verbazingwekkend dat het selectieteam alle wedstrijden won en daarmee een finaleplaats behaalde die op zondag gespeeld zou worden.

Boodschappen voor de zaterdagavond

Zaterdagavond hebben we met z’n allen heerlijk in de tuin gezeten. Het thuisfront verbaasde zich daarover want in Nederland waaiden inmiddels de pannen van het dak en de bomen om. Met onze vrienden uit Italië werd heerlijk gezongen, gedanst en gekkigheid uitgehaald. Wat een geweldige avond hadden we met z’n allen. Om nooit te vergeten!

Wat ook om nooit te vergeten is, was de finale wedstrijd. Wat een gezonde strijd, wat een passie, wat een spanning en wat een mooi voetbal. Uiteindelijk verloren we de finale met 4-5 door een doelpunt in de laatste minuut (waar hebben we dat eerder gezien) wat ook nog eens een van richting veranderde bal was. Jammer maar ook dat is voetbal!

Tijdens de uitreiking van de prijzen viel onze Luke Slagtveld ook nog de terechte prijs van “beste voetballer van het toernooi” ten deel en met alle prijzen die Only Friends pakte, kan onze nieuwe bekerkast in het clubhuis weer opgevuld worden.

Jonge fans voor handtekeningen en souvenirs

Opvallend bij de prijsuitreiking is hoe gedisciplineerd de teams op hun beurt wachten, hoe sportief ze klappen voor iedereen en hoe leuk ze het vinden om met elkaar op de afsluitingsfoto te gaan! Daar kunnen heel veel andere kinderen/jongeren nog een voorbeeld aan nemen.

Groot feest en met de stewardessen op de foto

Na een laatste (pasta-)maaltijd en de spullen in de materialenbus waren gezet, kon de terugreis worden ingezet. Veel lol met elkaar en met de andere passagiers in het vliegtuig. Champagne en een mooi handgeschreven kaartje van de crew. En natuurlijk met de stewardessen op de foto.

Wat een fantastisch weekend wederom! Eén om nooit meer te vergeten!

Langs deze weg willen we, nogmaals, alle trainer/coaches, verzorgers, begeleiders en coördinatoren bedanken voor hun inzet en liefdevolle begeleiding van de kinderen/jongeren. Een tot slot een woord van dank aan onze gasten Jacques, Mark, Wendy, Marcel en opa Jaap.

Voor meer foto’s klik hier en voor een (in Duits) overall verslag klik hier

Spontaan en leuk kaartje van KLM-crew