Only Friends Limburg gaat er komen

Marielle (Houben) en onze Dennis snijden de taart aan

Nadat Only Friends Utrecht en Only Friends Achterhoek er zijn gekomen, lijkt het erop dat Only Friends Limburg ook wordt opgericht. Aan het enthousiasme en de energie zal het in ieder geval niet liggen.

Vrijdag 18 januari reden onze Dennis (Gebbink) en Johan (van Streun) naar het verre maar mooi gelegen Landgraaf en troffen daar een uitstekend geoutilleerd sportcomplex met o.a. velden, wielerbanen, sporthal en fitness ruimte aan. De faciliteiten zijn er dus al; hoe gaaf is dat?! Na een hartelijk ontvangst met de bekende Limburgse gastvrijheid (vlaaien, taart en broodjes) werden alle genodigden, zo’n 40 vrouwen en mannen, welkom geheten en kreeg men een rondleiding over het complex.

Daarna was het o.a. de beurt aan onze Dennis om zijn presentatie te houden over Only Friends. De genodigden, bestaande uit mensen uit het onderwijs, zorginstellingen, bedrijfsleven, gemeente en sport, luisterden ademloos naar Dennis en trakteerden hem op een staande ovatie. Men was diep onder de indruk en stak dat niet onder stoelen en banken. Wethouder Sport van de gemeente Landgraaf, de heer Freed Janssen, nam als eerste het woord en maakte duidelijk, positief aangedaan, dat Only Friends Limburg er moet komen. Als persoonlijk doel in zijn ambtstermijn heeft hij zich namelijk voorgenomen om mensen die nog niet (kunnen) sporten aan het sporten te krijgen en in dat plaatje past Only Friends Limburg natuurlijk prima. Hij stelde zich ook direct kandidaat als ambassadeur van Only Friends Limburg! Dat is in ieder geval een mooie steun in de rug van de initiatiefnemers.

Dennis in gesprek met ex-profs van Roda JC

Eén van de initiatiefnemers (naast Jan Regterschot en Ron Pauwels), Marielle Houben, hield daarna een gloedvol en zeer enthousiast betoog over het initiatief, de besprekingen tot nu toe en de diverse partijen die bij willen dragen aan de oprichting van Only Friends Limburg. Marielle:”Het enthousiasme is er bij alle partijen en zeker na de presentatie van Dennis want dan gaat het nog meer leven. Nu enthousiasme omzetten naar organiseren en doen”. Aan het applaus te horen waren alle genodigden het daar roerend mee eens. Het jaar 2019 werd uitgeroepen als jaar van het realiseren van Only Friends Limburg! Om kippenvel van te krijgen.

Ten tijde van dit schrijven, komt er een mail binnen vanuit Limburg.

De gedeputeerde Ger Koopmans wil op maandag 18 maart om 15.00 uur de aftrap komen doen!

Nu dus echt kippenvel!