Only Friends kids met spelers van Ajax het veld op

Wat een geweldige ervaring voor een aantal van onze allerjongste Friends! Met jouw held mee het veld op, in een bomvolle Johan Cruijff Arena, bij de wedstrijd tegen ADO Den Haag op 25 februari jl.

Carel Eiting rechts op de foto

Wat een feest hebben we mogen beleven. Onze kanjers waren zo gelukkig en zo dankbaar! Om 10.30 uur liepen ze al polonaise met de Ajax-mascotte Lucky. Groot feest in café vak 113. De mensen van het café en Ajax hadden dit nog nooit meegemaakt, maar net als onze kinderen genoten ze volop, van het plezier en de dankbaarheid! Na de briefing en gedag zeggen van mamma, pappa of broer naar de kleedkamer! Daar ging het allemaal heel soepel. Onze kanjers luisterden prima en gedroegen zich voorbeeldig.

Onze Dennis (Gebbink) schreef in de nieuwsbrief: “De bibbers: zelf had ik, denk ik nog de meeste zenuwen. Zaterdagavond kon ik niet in slaap komen. Ik zag mezelf in een volle Arena achter één van onze spelers aan sprinten en dan maar niet te pakken krijgen. Pffff zal me toch niet gebeuren. Gelukkig is dit niet gebeurd, maar………tijdens het wachten in de spelerstunnel naast de spelers is het allemaal heel stil, serieus en geconcentreerd. In de briefing eerder is verteld als spelers niet willen praten, mag je geen contact zoeken. Onze Stein dacht daar anders over 😉 Hij tikte Ziyech op zijn schouder en zei “hé hoe heet jij?” Geen contact…iets harder tikken……iets harder vragen………geen contact, dan alles nog maar iets harder hahahahaha. En Yes, eindelijk contact. En de vraag: “wat ga je eigenlijk doen?” had Hakim vast niet zien aankomen ;-).

Onze Sven was er helemaal klaar voor! Vlak voor het betreden van het veld, begint Donny van de Beek, te schreeuwen naar zijn medespelers “Kom op dan! Scherp beginnen, we pakken ze aan” En toen het helemaal stil was, begint Sven precies hetzelfde te schreeuwen. Heel veel spelers schoten toen in de lach! En het netjes hand-in-hand lopen……niet voor Sven ;-)”

Mooie mail: Een dag later ontvingen we een prachtige mail van Ajacied Carel Eiting. Hij maakte deze wedstrijd zijn debuut. Hij had zichzelf met onze Jari op een foto gezien. Vroeg ons in een keurige respectvolle mail of hij deze foto mocht hebben en sprak zijn waardering voor Only Friends. Zo puur! Al met al, na deze toch wel ‘gedenkwaardige en vrolijke line-up’ heeft Ajax niet gewonnen. Hopen wel dat we toch nog een keer uitgenodigd worden.