Only Friends Golftoernooi groot succes

Vrijdag 5 juni was het dan zover. De 3e editie van het Only Friends Golf toernooi: één van de fondsenwervende events die wij houden om zodoende geld binnen te krijgen om daar de sportactiviteiten van de kinderen mee te financieren. 

Golf 2015Al een aantal weken van tevoren was dit toernooi uitverkocht en krijgt het breed al veel belangstelling. Naast het verkopen van de flights (zo heet een groepje van 4 mensen die met elkaar golfen), komen er ook zaken om de hoek kijken als het laten sponsoren van de prijzen en loterijitems, het verzorgen van de catering, het regelen van goody bags en de samenwerking met de golfbaan zelf. De golfbaan is overigens al die jaren Golfbaan Waterland Amsterdam, onze buren, en een fantastische partner.

Zo rond de klok van 9.30 uur kwamen de golfers ons clubhuis op het Centre binnen en kregen ze een indrukwekkende presentatie van Dennis (Gebbink), onze oprichter. Na een rondleiding in twee groepen, gingen we met z’n allen op weg naar de golfbaan. Om 12.00 uur vond daar het startschot plaats en sloegen maar liefst 20 flights (dus 80 mannen en vrouwen) hun balletjes af.

Tijdens de 18 holes werden de golfers verrast en verwend met heerlijke baancatering in de vorm van wraps, overheerlijke gehaktballetjes en fruitsalade. Dit in combinatie met bubbels, water en vruchtensap en dan hebben we de haringkar met Corenwijn nog niet eens genoemd. Daarnaast zorgden de zon en de gezelligheid voor een enorme sfeer. Iedereen kwam moe maar zeer voldaan rond 17.00 uur in het clubhuis van de golfbaan en ging aan het koude bier met bitterballen. Golf 2015 5Ondertussen werden er lootjes verkocht voor waanzinnige prijzen en ging de BBQ aan. Tijdens de heerlijke BBQ vond de trekking plaats van de loterij door onze eigen Mark (Bak) en werden de prijzen van het golftoernooi uitgereikt. Alles onder veel jolijt en in grote vriendschap en gezelligheid.

Golf 2015 2De winnaar van de 3e editie van het Only Friends Golftoernooi is de flight van Integis BV van Bart Bruin. Naast deze winnaar voelen wij, als Only Friends, ons ook een winnaar met de opbrengst van maar liefst €23.000,00!!

Wij bedanken dus alle flight- en lootjes kopers maar ook de vele sponsoren als Kappe International, Golfbaan Waterland Amsterdam, Le Coq Sportif, Ajax Foundation, Stage Entertainment, Samsung, VHC Jongens, Gassan Diamonds, Blokker, The Harbour Club, Amstel Hotel en Grand Cafe Amstel Hoeck.

Golf 2015 3Tot slot een mooie quote van een deelnemer: “ik heb al veel golftoernooien meegemaakt maar nog nooit zo één die zo goed verzorgd, gezellig en uitmuntend was en dat ook nog eens voor een fantastisch doel!” Daarna voegde hij de daad bij het woord om zich, net zoals 9 anderen, alvast met een flight in te schrijven voor het toernooi van volgend jaar. De eerste 10 flights zijn dus al weer verkocht.

Noteer alvast maar: vrijdag 3 juni 2016!