Only Friends Bijzondere Eredivisie Team op TV

Binnenkort zijn onze toppers te zien op TV. Hoe gaaf is dat? Waarom zelf iets verzinnen om te schrijven als we een keurig persbericht krijgen van Stichting het Gehandicapte Kind en de Vriendenloterij (zie hieronder) waarvoor dank.

 

Als echte profs voor de camera

Ook kinderen met een handicap dromen van voetballen voor een profclub. Voor ruim honderd kinderen is die droom uitgekomen dankzij de Bijzondere Eredivisie: een nieuwe competitie voor jonge voetballers met een handicap.

Heel Nederland kan de selectie van de teams, de trainingen, de persconferenties, de contractondertekeningen en de eerste wedstrijden volgen in de zesdelige serie FC De Helden die op donderdag 28 november start bij KRO-NCRV op NPO 1.

De eerste helft van de competitie zit er op en laat zien wat de impact is op deze jonge talenten en hun omgeving. De kinderen stralen, zijn ontzettend fanatiek en enthousiast. Trots op het tenue dat ze dragen, blij met de vriendschappen die ze in hun team sluiten en vol zelfvertrouwen op het veld en naar de buitenwereld. Als echte profs staan ze de pers te woord, vertellen ze hun verhaal voor de camera en poseren ze voor de foto.

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van het Gehandicapte Kind. Kinderen met een handicap zijn vaak eenzaam. Dankzij voetbal leren ze andere kinderen kennen, maken ze vrienden. En spelen voor een profclub vergroot hun zelfvertrouwen. Zoals vader Marco Heersink in FC De Helden vertelt over zijn zoon Andy die bij De Graafschap speelt: “Dat hij eindelijk bij een club hoort en hoe trots hij daar op is, dat is fantastisch.”

Deze competitie was niet mogelijk geweest zonder de steun van de deelnemers van de VriendenLoterij, die het mooie project mogelijk maakten.

FC De Helden is vanaf 28 november te zien om 22.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Presentatie: Klaas van Kruistum. Klik hier voor alvast een voorproefje.