Only Friends bijna met zomerstop

Veel sportclubs hebben hun sportseizoen al lang afgesloten en liggen de velden er vaak verlaten bij. Bij Only Friends gaan we nog een kleine 2 weken door en gelijk met de school-zomervakantie Noord Nederland stoppen ook wij even tot in augustus.

IMG_7290Vanzelfsprekend is het bij Only Friends ook al wat rustiger omdat de competities (bv die van KNVB en NBB) al zijn gestopt maar het trainen en (onderling)sporten gaat nog wel even door. Deze week wordt dat ook nog afgewisseld door de jaarlijkse sportdag voor alle kids van Only Friends, de zogeheten Jacques Parson-dag. Deze dag is vernoemd naar de grote held van Only Friends en tevens tegenwoordig de bestuursvoorzitter van ons. Deze dag belooft weer erg leuk te worden met tal van sporten en spellen, kampioenshuldiging en optredens. Zelfs de burgermeester komt langs. Hoe leuk is dat?

IMG_7287Aan één ding merk je dat de zomerstop er aan komt en dat is dat het grasveld zijn onderhoudsbeurt al krijgt. Het grasveld van Only Friends wordt namelijk gedurende het jaar zeer intensief gebruikt (misschien wel het meest in heel Amsterdam) en is, gezien de vele kale plekken en kuiltjes, toe aan een opknapbeurt opdat in augustus de kinderen weer volop kunnen sporten op het grasveld. Vandaag werd dus een aanvang genomen met verticuteren en het vlak maken van het veld. Daarna zullen nog zaaiwerk, besproeien en maaien plaatsvinden.