Only Friends bij Special Olympics

Inmiddels al weer een tijdje geleden maar nog steeds fris in het geheugen van de deelnemers van Only Friends; de Special Olympics.

De Special Olympics startten op 1 juli met een openingscermonie in het Goffertstadion (het stadion van de voetbalclub NEC), waarna in het weekeinde (2-3 juli) de 2400 sporters op verschillende lokaties in de Nijmegen, Wijchen en Groesbeek hebben gesport.

Hieronder volgt een kleurrijk verslag van één van onze fantastische vrijwilligers.

“Op vrijdag 1 juli was het dan zover: wij gaan met z’n 15en vanuit de handbal naar Nijmegen. Ook de voetbal. atletiek, cycling van Only Friends gingen mee. Iedereen had er zin in. De opening was geweldig. Met als verrassing Frans Bauer. Het was alleen jammer dat het regende maar dat heeft de pret niet gedrukt.
Eenmaal terug in het Olympisch dorp had iedereen toch nog honger. Dan bestel je toch gewoon 35 pizza’s Die waren op voor dat je er erg in had.

 

Spanning langs de kant bij de wedstrijden

Spanning langs de kant bij de wedstrijden

Zaterdag 2 juli gingen we met de bus naar Groesbeek daar werden de handbalwedstrijden gehouden. We wonnen en verloren maar de spanning was er niet minder om. De zaterdag wordt gebruikt om te kijken wie voor ons de beste tegenstanders zijn.
Terug in het dorp heeft iedereen gedoucht en zich op gefrist om na het eten naar het feest te gaan.
En gefeest heeft iedereen Er werd gedanst en gedronken.
Toch op tijd naar bed want de zondag was belangrijk.
Nadat iedereen zijn spullen had gepakt en na een goed ontbijt gingen we weer op weg naar Groesbeek. We waren ingedeeld in een poule met Baarn en SEW. We wonnen 3 wedstrijden na een hele leuke partij handbal. De laatste wedstrijd moesten we winnen want we stonden met punten gelijk met SEW.
Na een zeer spannende wedstrijd met sidderende momenten wonnen we deze wedstrijd.
Nu maar wachten op de prijsuitreiking. Het lange wachten werd beloond. We hadden GOUD!!

En dan...GOUD!!

En dan…GOUD!!

Het was een gezellig en druk weekend. Op naar 2018 in de Achterhoek. We dromen ervan dat misschien een aantal van onze Friends in 2017 naar Oostenrijk gaan voor de Wintergames.”