Only Friends 20 jaar en onze oprichter, Dennis Gebbink, Officier

Afgelopen zondag 9 februari was de 20e verjaardag van sportclub Only Friends, sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking. In een volgepakt clubhuis op het prachtige Friendship Sports Centre kwamen tal van genodigden af om de verjaardag van Only Friends te vieren maar wat zij allemaal wisten maar oprichter Dennis Gebbink niet, was dat Dennis gepromoveerd zou worden van Ridder naar Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester D.Straat van Landsmeer spelt onze geëmotioneerde Dennis de versierselen van Officier van Oranje Nassau op

Jacques Parson, steun en toeverlaat van het eerste uur spreekt Dennis toe

Dennis was in de veronderstelling dat hij een verjaardagspeech zou moeten houden maar kreeg op het podium te horen dat er dit keer voor hem gespeecht zou worden. Enigszins verbaasd zag hij dat de burgemeester van Landsmeer, de weledelgestrenge heer D. Straat, naar voren kwam en achter het katheder plaats nam. Na een gloedvolle speech spelde de burgemeester de versierselen die behoren bij een Officier van Oranje Nassau bij Dennis op. Vervolgens betraden zijn vrouw, Colinda, met wie hij die dag 13 jaar getrouwd was en zoonlief Myron, met wie het allemaal begonnen is, ook het podium en werd door alle aanwezigen uit volle borst het lang zullen ze leven gezongen. De aanwezigen waren een mooie mix van familie, vrienden, relaties, vrijwilligers etc die door de spreekstalmeester terecht werden aangeduid als “lieve friends”.

Mark Bak draagt een zelfgemaakte speech voor aan Dennis

Na een warme speech vanuit het hart van bestuursvoorzitter en man van het eerste uur, de heer Jacques Parson, werden nog een aantal felicitatie-filmpjes getoond waaronder die van Edwin van der Sar (Ajax), Niels Meijer (Johan Cruyff Foundation) en Etienne Spee (directeur van het Friendship Sports Centre). Daarna was het de beurt aan Mark Bak, één van de acht jongetjes waar Only Friends 20 jaar geleden mee begonnen is, om Dennis de traditionele verjaardagstaart te overhandigen en sloot Mark, jongen met syndroom van Down, met een eigen gemaakte speech het officiële gedeelte af. Menigeen zat met traantjes in de ogen. Het bleef nog lang gezellig in het clubhuis en Officier Dennis ontving vele felicitaties en knuffels. Kijk hier (vanaf 5.58) voor een leuke reportage van AT-5.

Only Friends is in 20 jaar uitgegroeid van voetbalclub met 8 jongetjes en 2 voetballen naar een omni-club met 25 sporten en 800 leden, 200 vrijwilligers, 50 stagiaires en tal van fantastische ambassadeurs en sponsoren. Wil je ook onderdeel uitmaken van deze unieke club als lid, vrijwilliger of sponsor, kijk dan op www.onlyfriends.nl