Only Friends 15 jaar!

Only Friends bestaat vandaag, maandag 9 februari 2015, 15 jaar! Wederom een mooie mijlpaal in het bestaan van Only Friends.

Dennis met de eerste jongetjes in 2000

Dennis met de eerste jongetjes in 2000

Dennis (Gebbink) besluit in 2000 een, in eerste instantie voetbal-, sportclub op te richten voor kinderen en jongeren met een beperking omdat zijn zoon Myron, die een motorische beperking heeft, niet “welkom” is bij een reguliere voetbalclub. De club gaat Only Friends heten en Dennis start met 8 jongetjes, te gast op de velden van AFC alwaar hij zelf in het 1e elftal voetbalt.

Mark Bak (één van de eerste acht) neemt penalty

Mark Bak (één van de eerste acht) neemt penalty

Onder de bezielende leiding van Dennis groeit Only Friends gestaag en krijgt alom maatschappelijke belangstelling. Dennis zelf wordt geëerd (lintje en Amsterdammer van t Jaar) voor zijn initiatief en realisaties. Naast voetbal komen ook handbal, rolstoelbasketbal en kick boksen erbij en wordt er gesport op verschillende locaties.

Daarom heeft Dennis een droom: hoe mooi zou het zijn als alle kinderen met alle sporten op een eigen sportcentrum kunnen sporten? Nadat hij in 2004 in contact is gekomen met het Ronald McDonald Kinderfonds worden de krachten gebundeld om de droom te verwezenlijken. Als dan ook nog Stadsdeelraad Amsterdam Noord de grond ter beschikking stelt, start de bouw in oktober 2007. In 2010 wordt het Ronald McDonald Centre geopend door prinses Marilene, Marco van Basten (ambassadeur van Only Friends) en Myron, de zoon met wie alles begon.

GroepsfotoInmiddels sporten er zo’n 600 kinderen en jongeren bij Only Friends, in maar liefst 21 sportcategorieën en zijn de sportprogramma’s Older Friends (sporten met ouderen) en Friends in Shape (obesitasprogramma) gestart. Niet alleen het sporten maar ook het gevoel erbij te horen, doet de kinderen en jongeren erg goed.150 fantastische vrijwilligers en 50 dito stagiaires maken het sporten mogelijk en worden ondersteund door gerenommeerde ambassadeurs. Eén van de ambassadeurs, Jacques Parson (inmiddels ook voorzitter van Only Friends) willen we in het bijzonder noemen. Hij heeft Dennis en Only Friends vanaf dag 1 gesteund op allerlei fronten!

LOGO OnlyFriends 15 jaarOnly Friends 15 jaar, groeit en bloeit! Op naar de volgende 15 jaar!