Johan Cruijff wederom bij Only Friends

Johan Cruijff, als persoon, en zijn Foundation hebben al jaren een warme band met Dennis (Gebbink) en Only Friends. Al vanaf het begin van Only Friends (inmiddels 15 jaar geleden) steunen zij ons op diverse fronten.

Kappe en CruijffIn 2000 waren (en zijn nog steeds) Johan Cruijff en zijn Foundation onder de indruk van al het mooie werk dat Only Friends verzet voor kinderen en jongeren met een beperking. Het doel van de Johan Cruyff Foundation is te vergelijken met die van Only Friends: kinderen en jongeren, al of niet met een beperking, te laten sporten.

De JC Foundation organiseert ook ieder jaar een wedstrijd van het Johan Cruijff-team tegen een tegenstander die het meeste heeft geboden op de avond “koken voor het goede doel met Johan Cruijff”. De wedstrijd wordt dan al weer een paar jaar gespeeld op ons mooie sportcomplex.

Gisteren viel de eer te beurt aan twee teams en wel die van Ziggo en Kappé; de laatste is het team van onze bestuursvoorzitter, Jacques Parson. Onder een mooi en zacht zonnetje werden dus 3 wedstrijden gespeeld en zowel de spelers als de toeschouwers genoten van het spel. Het team van Johan Cruijff bestond o.a. uit spelers als Rob Witschge, Kenneth Perez, Johnny Bosman, Raoul Heertje en Wim Jonk. De coaching werd verzorgd door good old Sjaakie Swart, Tonnie Bruins Slot en natuurlijk Johan Cruijff zelf.

Gezamenlijk werd afgelosten met een heerlijk lunch en over en weer cadeau’s in het clubhuis van Only Friends!

Dank aan onze vrienden van de Johan Cruyff Foundation en graag tot een volgende keer.