In memoriam: Burgemeester van der Laan

Ondanks dat Only Friends wist hoe ziek onze burgemeester van der Laan was, kwam het bericht van zijn overlijden vanochtend keihard aan.

Onze Dennis met burgemeester van der Laan tijdens één van zijn bezoeken

Vele Amsterdammers, waaronder ook het bestuur, directie, leden, ouders en vrijwilligers van Only Friends, hadden burgemeester van der Laan in hun hart gesloten. Een fantastische burgervader die tussen de mensen stond, hield van zijn stad maar vooral van de mensen die daar wonen en werken. Meer dan een voorbeeld van hoe een burgemeester zou moeten zijn maar waar anderen daarin nog wel eens tekort schieten.

De heer van der Laan was ook een groot fan van Only Friends en kwam regelmatig op bezoek. Hij genoot dan volop van de kinderen en jongeren en sprak regelmatig zijn bewondering uit naar Dennis (Gebbink; oprichter) en alle vrijwilligers. “Only Friends is een parel op de kroon van de stad Amsterdam”: was een uitspraak van de heer van der Laan.

We verliezen in hem dus niet alleen een fantastische burgemeester maar ook een groot fan en een zeer warm mens. Langs deze weg wensen wij zijn vrouw, kinderen, familie en vrienden heel veel sterkte met dit groot verlies.

“Lieve burgemeester, zolang er sterren aan de hemel staan, zal Only Friends van u houden”