Dennis Zeldenthuis (Only Friends) behaalt zeer knappe 2e plek

Met het ID Cyclo-Cross WK – het wereldkampioenschap veldrijden voor renners met een beperking – heeft Dennis Zeldenthuis afgelopen weekend een zilveren medaille gewonnen. Dat is op zich al een knappe prestatie, maar wat het nog meer bijzonder maakt is dat Dennis tot augustus dit jaar nog nooit in het veld had gereden.

Dennis Zeldenthuis (Only Friends) is samen met Jolein Boom en Rosalie Witsel (beide van De Meteoor Assen-Roden) naar het ID Cyclo-Cross WK in Ipswich (Engeland) geweest.

Het was nog spannend of er afgereisd kon worden naar Engeland omdat een week van tevoren de inreis-regels waren aangescherpt. Er is twee dagen hard gewerkt om alle documenten en testafspraken op orde te krijgen.

Uiteindelijk is het gelukt en konden de renners op zondag 5 december de wedstrijd rijden. Het was een koude, gure en regenachtig dag waardoor het parcours en de wedstrijd extra zwaar werd.

Dennis heeft in zijn categorie de 2de plek behaald ondanks dat zijn ketting er ook nog afliep. In de categorie van de dames is Jolein 1ste geworden en Rosalie behaalde de 2de plek.

Om de reis mogelijk te maken heeft Dennis zelf voor een aantal sponsoren gezorgd en mede daardoor is het een ervaring geworden om nooit te vergeten.

Only Friends is zeer trots op Dennis en zijn geweldige prestatie. Wij kijken uit naar  volgende (weg)wielerwedstrijden waarbij naast Dennis ook meerdere Only Friends deelnemers aan de start zullen verschijnen.