B-Brave optreden tijdens Jacques Parson Dag 2014

BBrave optreden 2014

De populaire jongensband B-Brave gaf tijdens de Jacques Parson Dag op 25 juni 2014 een intiem optreden in het Ronald McDonald Centre voor een groep kinderen en jongeren met een beperking. Met diverse sportactiviteiten en Kim Lian van der Meij, die de avond afsloot, diende deze sportdag ter afsluiting van het seizoen 2013-2014. 

Jacques Parson, directeur van Retail organisatie Kappé International, is ambassadeur vanaf voor de oprichting van Sportclub Only Friends. De Jacques Parson Dag, een jaarlijks terugkerend sportief evenement voor de leden van Only Friends, wordt aan de ene kant georganiseerd ter ere van hun ambassadeur en aan de andere kant om het sportseizoen met z’n allen sportief af te sluiten.

Menig hart is sneller gaan kloppen

Ieder jaar regelt Parson een artiest om deze sportdag in het clubhuis van het Ronald McDonald Centre feestelijk af te sluiten, dit keer waren dat de zangeres en musicalster Kim Lian van der Meij en de Nederlandse boyband B-Brave. Tijdens het mini concert van B-Brave, waar het hart van menig sporter harder van is gaan kloppen, werden vier sporters van Only Friends door de jongens het podium op geroepen. Terwijl zij op de barkrukken zaten zong de boyband deze sporters persoonlijk toe, een heel bijzonder moment wat zij niet snel zullen vergeten.

Een dag vol Bekende Nederlanders

Naast de aanwezigheid van de eerdergenoemde artiesten waren er meer BN-ers deze dag aanwezig op het Ronald McDonald Centre. Zo deed ex-hockey international Kim Lammers, de nieuwe directeur van het Ronald McDonald Centre, actief mee tijdens de sporten en reikte zij samen met Paralympisch kampioene Marlou van Rhijn, Europees en Wereldkampioen bokser Esther Schouten en cabaratier Najib Amhali medailles uit aan de winnaars van Sportclub Only Friends tijdens het kampioenenbal voorafgaand aan de optredens.

Sport voor gehandicapte kinderen

Jacques Parson Dag 2014Bij Sportclub Only Friends kunnen kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en/of chronische ziekte terecht om de sporten. De sportclub, die zijn thuisbasis heeft op het Ronald McDonald Centre in Amsterdam, biedt inmiddels meer dan 20 verschillende sporten aan zijn 600 leden. Van voetbal tot rolstoelbasketbal, van tennis tot duiken, van atletiek tot handboogschieten, de sportclub is van alle markten thuis. Bij Only Friends geldt ‘Je bent goed zoals je bent’, waarbij er niet naar de beperking wordt gekeken, maar naar de mogelijkheden van hun sporters.