Ajax-VFL Wolfsburg bij Only Friends. Hoe gaaf was dat?

Only Friends en Ajax hebben al weer zo’n 1.5 jaar een samenwerkingsovereenkomst die o.a. er voor zorgt dat onze voetballers de KNVB-competitie in gaan als Ajax|Only Friends en in de mooie thuis en uit tenues van Ajax mogen spelen. Daarnaast organiseren Ajax en Only Friends de nodige activiteiten met elkaar. Hoe cool is dat?

Afgelopen zaterdag was er ook zo’n activiteit en wel het spelen van een heuse oefenwedstrijd van Ajax tegen het gerenommeerde Wolfsburg uit Duitsland. Een tegenstander van formaat met ook 4 Nederlanders in de selectie. En het leuke was … dat de wedstrijd gespeeld werd op het Friendship Sports Centre de thuisbasis van Only Friends en dat het een besloten wedstrijd was. Wat betekent dat? Dat alleen de leden, vrijwilligers en een aantal relaties van Only Friends waren uitgenodigd. Dus speciaal voor hen was deze wedstrijd bij ons op het Centre. Cool!

Zo’n wedstrijd is niet zomaar een oefenpotje en moesten er veel dingen vooraf geregeld worden. Officiële toegangskaartjes, stewards, ballen jongens/meisjes, een heuse tv-toren, goed en gesproeid veld etc etc etc. Ook de beide clubs hadden zo hun beperkte wensen want uiteindelijk staat er voor vele miljoenen op het veld. Waar het vooral om ging was natuurlijk de wedstrijd zelf.

In totaal woonden zo’n 400 friends de wedstrijd bij en genoten in de volle zon van heerlijke muziek (natuurlijk ook de bekende Ajax-liedjes), de warming-up (wauw wat gaat dat al snel) en een leuke/sportieve wedstrijd. Een toeschouwer: “Wat gaaf om dit van zo dichtbij te mogen mee maken en wat een relaxed sfeertje zo op de vrijdag-avond. Zo zou het eigenlijk altijd moeten kunnen rond het voetbal”.

Uiteindelijk won Wolfsburg de wedstrijd enigszins geflatteerd met 0-3. Hierbij moet gezegd worden dat Ajax niet in zijn sterkste opstelling speelde want twee dagen ervoor had Ajax nog tegen Sturm Graz in Oostenrijk gespeeld. Maar wel leuk dat toppers als Daley Blind, Donny van de Beek, Max Wöber en Zakaria Labyad erbij waren maar dat we ook konden genieten van aanstormend talent als Kaj Sierhuis en Noa Lang.

Na afloop deelden de Ajax spelers volop handtekeningen uit, maakten praatjes met de kinderen en gingen op de foto met hen. Wat een geweldig mooie taferelen leverde dat op!

We bedanken onze grote broer Ajax voor het spelen van een wedstrijd bij ons op het Friendship Sports Centre en hopen dat het bevallen is opdat het in de toekomst voor herhaling vatbaar is.