100 uur muziek voor Only Friends bij Tante Roosje groot succes

Hoe geweldig is het dat zeer regelmatig bedrijven, organisaties, rotary clubs, scholen en privé personen iets organiseren voor Only Friends dat geld in het laatje brengt om, zoals onze oprichter Dennis (Gebbink) dat noemt, 100 jaar te kunnen worden met onze mooie club.

Links DJ’s Bert en Barry, in het midden Dennis en zoon Myron en rechts Kim

Zo hebben de DJ’s Bert (inclusief eega) en Barry samen met het team van Café Tante Roosje olv Kim Kruiter zich de afgelopen maanden ingespannen om een nieuw fondsen wervend evenement te organiseren; 100uur4OnlyFriends (100uur4.nl).

Vorige week dinsdag om 20.00 uur was het zover en ook de aftrap door John Williams en onze Dennis. Vervolgens werd er maar liefst 100 uur muziek achter elkaar gedraaid en af en toe afgewisseld met optredens van een grote keur aan artiesten die live en vrijwillig hun repertoire ten gehore brachten. Hoe gaaf is dat? Bezoekers konden geld stoppen in de donatiebox en iedereen kon bieden op een online veiling die gedurende de 100 uur in de lucht was.

Mooi artikel in de Telegraaf

Tijdens de 100 uur was het een drukte van belang en zelfs in de vroege uurtjes stond Café Tante Roosje vol met vroege vogels aan de koffie en “die hards” aan de gin tonic. Maar bovenal de sfeer was fantastisch tijdens de 100 uur en was er ook mooie publiciteit in o.a. de Telegraaf, het Parool, Radio Royaal (ieder ochtend live uitzending vanuit tante Roosje), 100% NL en Koffietijd. Heerlijke Mexicaanse hapjes, bitterballen en een heus horeca-ontbijt completeerden het geheel.

Zaterdag werd er even voor 00.00 uur met z’n allen afgeteld en ging iedereen uit zijn dak om middernacht. Nog lang trilde het na toen de opbrengst (meer dan €35.000) werd bekend gemaakt. In zijn dankwoord, bedankte Dennis vanzelfsprekend de organisatie maar ook de gevers van veilingitems, donateurs, artiesten, de leveranciers van hapjes etc etc. Dennis benadrukte dat de opbrengst fantastisch was maar dat hij vooral heel veel liefde en warmte voor Only Friends had gevoeld. De DJ’s sloten af met dat ze het graag volgend jaar weer willen doen en toen ook Kim zei dat het dan weer bij Tante Roosje is, sprongen de tranen bij menigeen in de ogen. Hoe cool, nee warm, is dat?